img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00
W ZWIĄZKU Z BARDZO DUŻĄ ILOŚCIĄ ZAMÓWIEŃ TERMIN REALIZACJI WYNOSI OKOŁO 3 DNI ROBOCZE
PRZEPRASZAMY ZA UTRUDNIENIA
img
PRODUCENT:

Mieszanka chlebowa - CHLEB WINNY - 2,5 kg + drożdże GRATIS

  • Dostępność: Jest Jest
  • Producent: BogutynMłyn
  • Cena brutto: 13,55 zł
szt.
  • Dodaj do mojej listy

    UWAGA ! W naszych mieszankach sól kuchenną zamieniliśmy na różową sól himalajską bogatą w 84 minerały.


    Niezwykłe połączenie starych,
    tradycyjnych receptur, najwyższej jakości składników oraz nowoczesnych
    technologii produkcji zaowocowały powstaniem tej wyjątkowej mieszanki
    do produkcji pieczywa. Subtelny i lekki smak chleba sprzyja
    wypoczynkowi po długim i stresującym dniu.

    ZALETY :

    - dzięki zawartości lnu wzbogaca organizm w kwasy tłuszczowe z grupy omega 3 oraz działa korzystnie na układ pokarmowy

    - subtelny i wyjątkowy smak

    - przedłużona świeżość

    - optymalna objętość i regularna struktrua miękkiszu

    OPIS :

    Dzięki
    zawartości soi, siemienia lnianego oraz ziaren słonecznika doskonale
    pasuje do wina oraz specjałów wykonanych z sera oraz wędliny.

    Skład : mąka
    żytnia, mąka pszenna, ziarna słonecznika, siemię lniane, śruta sojowa,
    śruta pszenna, sól, kwas cytrynowy

    Producent : Bogutynmłyn

    Data ważności : 6 mcy

    Sposób użycia w
    automacie :
    wsypujemy do automatu 0.5 kg mieszanki, dodajemy 0.3
    l wody (300 ml, temp. ok 30 C) oraz drożdźe suche 1 g i uruchamiamy automat na programie podstawowym (ok 3 h)

    Sposób użycia w
    piekarniku :
    do miski
    wsypujemy 500 g mieszanki, wlewamy 0,3 l letniej wody, dodajemy
    15 g drożdży świeżych lub 1-2 g drożdzy instant. Wyrabiamy
    ciasto mikserem ok. 3 minuty na wolnych obrotach, następnie ok. 8
    minut na szybszych obrotach (ciasto można wyrobić ręcznie). Po
    wymieszaniu pozostawiamy ciasto pod przykryciem, najlepiej w ciepłym
    miejscu na ok. 20 minut. Po wyjęciu wyrośniętego ciasta
    przekładamy je do wysmarowanej olejem formy wymiarach ok. 25/11/7cm
    lub dwóch mniejszych i pozostawiamy do wyrośnięcia na ok. 60
    minut. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość wkładamy je do
    piekarnika nagrzanego do temperatury 210 stopni C. Dobrze jest
    umieścić w piekarniku naczynie z wodą (żaroodporne). Po ok. 5
    minutach od rozpoczęcia pieczenia należy wyjąć naczynie.

    Z kilograma mieszanki otrzymujemy 2 chleby po ok. 0.8 kg

    (Do naszych mieszanek dołączamy drożdże GRATIS w ilości odpowiedniej do wykonania chleba)



    img
    Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach