Sklep jest nową platformą. Konta założone między 2006 a 2017 rokiem należy założyć ponownie.
Ceny zostały obniżone od 12% do 20% na wszystkich produktach w sklepie, ale jednocześnie nie udzielamy już rabatów.
img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00
WITAMY W NASZYM NOWYM SKLEPIE
img
PRODUCENT:

Mieszanka chlebowa - CHLEB WINNY - 1 kg + drożdże GRATIS

  • Dostępność: Jest Jest
  • Producent: BogutynMłyn
  • Cena brutto: 4,70 zł
szt.

UWAGA ! W naszych mieszankach sól kuchenną zamieniliśmy na różową sól himalajską bogatą w 84 minerały.


Niezwykłe połączenie starych,
tradycyjnych receptur, najwyższej jakości składników oraz nowoczesnych
technologii produkcji zaowocowały powstaniem tej wyjątkowej mieszanki
do produkcji pieczywa. Subtelny i lekki smak chleba sprzyja
wypoczynkowi po długim i stresującym dniu.

ZALETY :

- dzięki zawartości lnu wzbogaca organizm w kwasy tłuszczowe z grupy omega 3 oraz działa korzystnie na układ pokarmowy

- subtelny i wyjątkowy smak

- przedłużona świeżość

- optymalna objętość i regularna struktrua miękkiszu

OPIS :

Dzięki
zawartości soi, siemienia lnianego oraz ziaren słonecznika doskonale
pasuje do wina oraz specjałów wykonanych z sera oraz wędliny.

Skład : mąka
żytnia, mąka pszenna, ziarna słonecznika, siemię lniane, śruta sojowa,
śruta pszenna, sól, kwas cytrynowy

Producent : Bogutynmłyn

Data ważności : 6 mcy

Sposób użycia w
automacie :
wsypujemy do automatu 0.5 kg mieszanki, dodajemy 0.3
l wody (300 ml, temp. ok 30 C) oraz drożdźe suche 1 g i uruchamiamy automat na programie podstawowym (ok 3 h)

Sposób użycia w
piekarniku :
do miski
wsypujemy 500 g mieszanki, wlewamy 0,3 l letniej wody, dodajemy
15 g drożdży świeżych lub 1-2 g drożdzy instant. Wyrabiamy
ciasto mikserem ok. 3 minuty na wolnych obrotach, następnie ok. 8
minut na szybszych obrotach (ciasto można wyrobić ręcznie). Po
wymieszaniu pozostawiamy ciasto pod przykryciem, najlepiej w ciepłym
miejscu na ok. 20 minut. Po wyjęciu wyrośniętego ciasta
przekładamy je do wysmarowanej olejem formy wymiarach ok. 25/11/7cm
lub dwóch mniejszych i pozostawiamy do wyrośnięcia na ok. 60
minut. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość wkładamy je do
piekarnika nagrzanego do temperatury 210 stopni C. Dobrze jest
umieścić w piekarniku naczynie z wodą (żaroodporne). Po ok. 5
minutach od rozpoczęcia pieczenia należy wyjąć naczynie.

Z kilograma mieszanki otrzymujemy 2 chleby po ok. 0.8 kg

(Do naszych mieszanek dołączamy drożdże GRATIS w ilości odpowiedniej do wykonania chleba)



img
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach
img