img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00
ZRÓB ZAKUPY ZA MIN. 50ZŁ
I WYBIERZ PREZENT
img
PRODUCENT:

Mieszanka chlebowa - chleb pszenny LITEWSKI - 10 kg + drożdże GRATIS !NOWOŚĆ!

  • Dostępność: Jest Jest
  • Producent: BogutynMłyn
  • INFORMACJA
    ALERGENNA<o:p></o:p></strong></span></p>
    <p class="MsoNormal" style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; LINE-HEIGHT: 150%"><span style="FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: 'Open Sans','sans-serif'; LINE-HEIGHT: 150%; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-fareast-language: PL">Produkt
    zawiera alergen: <strong>gluten</strong>. Może zawierać alergeny: orzeszki
    ziemne i inne orzechy, gorczycę, seler, sezam, soję, jajka.<o:p></o:p></span><p style="margin-bottom: 0cm">Mieszanka chlebowa – chleb
    pszenny LITEWSKI</p>
    <p style="margin-bottom: 0cm"><br>
    </p>
    <p style="margin-bottom: 0cm">Mieszanka chlebowa oparta na
    starodawnej recepturze z Kresów Wschodnich. Charakteryzuje się
    gorzkawo-słodkim smakiem, ciemnym kolorem miękiszu i niepowtarzalnym
    aromatem typowym dla narodowego chleba naszych wschodnich sąsiadów.</p>
    <p style="margin-bottom: 0cm"><br>
    </p>
    <p style="margin-bottom: 0cm">Skład: mąka pszenna chlebowa, mąka
    pszenna pełnoziarnista, naturalny zakwas pszenny, słód jęczmienny,
    słód jęczmienny palony, przyprawa do chleba litewskiego (melasa
    trzcinowa, czarnuszka mielona, kminek mielony, majeranek), sól różowa
    himalajska</p>
    <p style="margin-bottom: 0cm"><br>
    </p>
    <p style="margin-bottom: 0cm"><font face="Times New Roman, serif"><font size="3"><b>Sposób
    użycia w automacie</b>: wsypujemy do automatu 0,5 kg mieszanki
    dodajemy 0,3 l wody (300 ml, temp. Ok. 30 °C) oraz drożdże suche
    2 g, uruchamiamy piekarnik na programie podstawowym (ok. 3 h).</font></font></p>
    <p style="margin-bottom: 0cm"><br>
    </p>
    <p style="margin-bottom: 0cm"><font face="Times New Roman, serif"><font size="3"><b>Sposób
    użycia w piekarniku</b>: do miski wsypujemy 500 g mieszanki, wlewamy
    320 ml letniej wody, dodajemy 2 g drożdży instant. Wyrabiamy ciasto
    mikserem ok. 3 minuty na wolnych obrotach, następnie 8 minut na
    szybszych obrotach (ciasto można wyrabiać ręcznie). Po wymieszaniu
    pozostawiamy ciasto pod przykryciem, najlepiej w ciepłym miejscu na
    ok. 20 min. Po wyjęciu wyrośniętego ciasta przekładamy je do
    wysmarowanej olejem formy o wymiarach ok. 25/11/7 cm lub dwóch
    mniejszych i pozostawiamy do wyrośnięcia na ok. 60 min. Kiedy ciasto
    podwoi swoją objętość wkładamy je do piekarnika nagrzanego do temp.
    210 °C. Dobrze jest umieścić w piekarniku naczynie z wodą
    (żaroodporne). Po ok. 5 min. Od rozpoczęcia pieczenia należy wyjąć
    naczynie.</font>

  • Cena brutto: 88,00 zł
szt.
Dodaj do mojej listy
img
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach