img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00
img
PRODUCENT:

ZAKWAS CHLEBOWY QUINOA W PROSZKU BEZGLUTENWY BIO 20 g - BIO VEGAN

  • Dostępność: Jest Jest
  • Producent: BIOVEGAN
  • Nowość
  •  

     

  • Cena brutto: 6,94 zł
szt.
  • Dodaj do mojej listy

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka pełnoziarnista orkiszowa, kultury bakterii chlebowych

    OPIS
    Wystarcza na uzyskanie ok. 1,5 kg chleba.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Składniki: 1 saszetka zakwasu chlebowego orkiszowego bio 30 g Biovegan, 700 g mąki orkiszowej, 300 g mąki żytniej, 2 saszetki drożdży suszonych bezglutenowych bio 9 g Biovegan, 2 łyżeczki soli, 750 ml letniej wody.
    Przygotowanie: dokładnie wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać wodę i dobrze wyrobić. Przykryć i odstawić na 2 godz. w ciepłe miejsce. Następnie zagnieść ponownie i umieścić w wysmarowanej formie do chleba. Umieścić w zimnym piecu wraz z miseczką wody. Piec w temperaturze 180-200 st. C przez ok. 80 min. Pozostawić do wystygnięcia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 1525 kJ / 360 kcal;
    Tłuszcz: 3,0 g;
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g;
    Węglowodany: 57 g;
    w tym cukry: < 0,5 g;
    Błonnik: 8,3 g;
    Białko: 15 g
    Sól: < 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    img
    Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach