Sklep jest nową platformą. Konta założone między 2006 a 2017 rokiem należy założyć ponownie.
Ceny zostały obniżone od 12% do 20% na wszystkich produktach w sklepie, ale jednocześnie nie udzielamy już rabatów.
img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00
WITAMY W NASZYM NOWYM SKLEPIE
img
PRODUCENT:

Naturalny zakwas pszenny SPRING W-6 (wysoka kwasowość) - 0.25 kg

  • Dostępność: Jest Jest
  • Producent: Millbo
  • Cena brutto: 9,24 zł
szt.

 


Spring W6. Suchy, pszeniczny zakwas chlebowy.
Spring W6 jest sypkim, sproszkowanym produktem otrzymywanym dzięki wielostopniowej fermentacji mąki pszenicznej i stopniowego suszenia.

Specyfikacje techniczne.
Spring W6 jest produktem otrzymywanym na drodze fermentacji, wyłącznie z maki pszennej i o wysokiej kwasowości. Ze względu na umiarkowane warunki fermentacji smak Spring W6 jest również delikatny i nie pozostawia kwaśnego posmaku w ustach. Z wyglądu jest to biały lub kremowy proszek, który z łatwością można zmieszać z mąką.

Zastosowania i dozowanie.
Spring W6 polepsza smak i aromat każdego pieczywa. Może być z powodzeniem stosowany do wypieku chleba białego, jako że w czasie pieczenia nie ma żadnego wpływu na kolor skórki chleba. Dla optymalnych efektów należy go dodać w ilości 1 do 3% w stosunku ogólnej ilości mąki użytej do pieczenia.

 


substrat


Mąka pszenna


wygląd


Sypki proszek


kolor


Biały do kremowego


smak


mleczny


kwasowość °S


65-70

   

 

 

 

UWAGA!

 

Zakwas instant nie powoduje wyrastania ciasta chlebowego, polepsza smak i aromat gotowego wypieku jak również strukturę miękiszu.

 

Zakwas instant stosujemy razem z drożdżami (świeżymi lub również instant).

 

 

img
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach
img