img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00

PO 4 LATACH PRZERWY DO SKLEPU POWRÓCIŁY PRODUKTY FIRMY AMANPRANA

img
PRODUCENT:

Mieszanka chlebowa - CHLEB San Marco - orkiszowo-kukurydziany 1 kg + drożdże GRATIS

  • Dostępność: Jest Jest
  • Producent: BogutynMłyn
  • Cena brutto: 12,87 zł
szt.
  • Dodaj do mojej listy

    UWAGA ! W naszych mieszankach sól kuchenną zamieniliśmy na różową sól himalajską bogatą w 84 minerały.


    Mieszanka
    chlebowa : chleb San Marco - orkiszowo-kukurydziany


    Chleb San Marco to delikatne
    pieczywo orkiszowo-kukurydziane o naturalnym kukurydzianym smaku i
    aromacie. Receptura na to pieczywo przywieziona została przez Turków
    w XVI wieku do Wenecji i przetrwała do dzisiaj.

     


    Skład mieszanki : mąka
    orkiszowa jasna (40%), mąka pszenna, mąka kukurydziana, kasza
    kukurydziana, mąka z pszenicy durum, zakwasy pszeniczne, enzymy
    zbożowe, sól


    Warunki
    przechowywania
    : chłodne (6-20° C), suche (wilgotność
    40-60%) i przewiewne miejsce w opakowaniu zamkniętym.

    Sposób
    przygotowania w automacie:

     

    Wlewamy
    do foremki automatu 0,3 l wody (300 ml; temp. 30° C). Wsypujemy
    0,5kg mieszanki. Dodajemy 15g drożdży świeżych lub 2 g
    drożdży instant. Uruchamiamy automat na programie podstawowym (ok 3
    h). Po ostatnim zamieszaniu ciasta można wyjąć z automatu przy
    pomocy łyżki łopatki mieszające. Po upieczeniu wyjmujemy gotowy
    chleb z foremki automatu.

    UWAGA ! Mieszanka nie nadaje się do automatów Clatronic ze względu na brak właściwego programu !!

     

    Sposób
    przygotowania ręczny do pieczenia w piekarniku:

     

    Do
    miski wsypujemy 0,5kg mieszanki. Wlewamy 0,3 l (300 ml)
    wody o temp. ok. 30° C. Dodajemy 15g drożdży świeżych lub 2g
    drożdży instant. Wyrabiamy ciasto mikserem 8-10min. na wolnych
    obrotach (ciasto można wyrabiać ręcznie łopatką), temperatura
    ciasta 27-28° C. Odstawiamy ciasto (przykryte) na 30 min. w
    ciepłe miejsce (temp. 27-30° C). Przekładamy ciasto do
    podłużnej foremki, ciasto ma dość luźną konsystencję.
    Odstawiamy pod przykryciem jeszcze na ok. 30-40 min. (temp. 27-30°
    C). Piekarnik nagrzewamy do temp. 210° C (z termoobiegiem 180°
    C), dobrze jest przed włożeniem foremek z ciastem wytworzyć w
    piekarniku parę wstawiając naczynie (żaroodporne) z wodą.
    Wkładamy foremkę z ciastem do piekarnika w połowie wysokości. Po
    ok. 5min. wyjmujemy naczynie z gorącą wodą.. Czas pieczenia ok.
    45-50 min. przy stopniowo obniżanej temp. do 150° C.


    Wydajność:
    z 1kg mieszanki otrzymujemy ok. 1,7-1,8 kg doskonałego chleba o
    delikatnym, aromatycznym miękiszu. Wystudzony chleb można pokroić,
    zapakować po kilka kromek i zamrozić. Po rozmrożeniu zachowuje
    wszystkie zalety świeżego.

     

    img
    Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach