Sklep jest nową platformą. Konta założone między 2006 a 2017 rokiem należy założyć ponownie.
Ceny zostały obniżone od 12% do 20% na wszystkich produktach w sklepie, ale jednocześnie nie udzielamy już rabatów.
img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00
WITAMY W NASZYM NOWYM SKLEPIE
img
PRODUCENT:

Mieszanka chlebowa - CHLEB PAPRYKOWY - 10 kg + drożdże GRATIS

  • Dostępność: Jest Jest
  • Producent: BogutynMłyn
  • Cena brutto: 66,90 zł
szt.

UWAGA ! W naszych mieszankach sól kuchenną zamieniliśmy na różową sól himalajską bogatą w 84 minerały.

Mieszanka do wypieku chleba w automacie lub piekarniku - chleb paprykowy - worek 10 kg

Mieszanka jest w 100% kompletna, dodajemy również w osobnej torebce odpowiednio odważone suche drożdźe


z 0.5 kg mieszanki otrzymujemy chleb ok 0.8 kg


Sposób użycia w
automacie :
wsypujemy do automatu 0.5 kg mieszanki, dodajemy 0.32
l wody (320 ml, temp. ok 30 C) oraz drożdźe suche 1 g i uruchamiamy automat na programie podstawowym (ok 3 h)



Sposób użycia w
piekarniku :
do miski
wsypujemy 500 g mieszanki, wlewamy 0,30-0,32 l letniej wody, dodajemy
15 g drożdży świeżych lub 1-2 g drożdzy instant. Wyrabiamy
ciasto mikserem ok. 3 minuty na wolnych obrotach, następnie ok. 8
minut na szybszych obrotach (ciasto można wyrobić ręcznie). Po
wymieszaniu pozostawiamy ciasto pod przykryciem, najlepiej w ciepłym
miejscu na ok. 20 minut. Po wyjęciu wyrośniętego ciasta
przekładamy je do wysmarowanej olejem formy wymiarach ok. 25/11/7cm
lub dwóch mniejszych i pozostawiamy do wyrośnięcia na ok. 60
minut. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość wkładamy je do
piekarnika nagrzanego do temperatury 210 stopni C. Dobrze jest
umieścić w piekarniku naczynie z wodą (żaroodporne). Po ok. 5
minutach od rozpoczęcia pieczenia należy wyjąć naczynie.





Skład : mąka pszenna 850, mąka żytnia 720, suszone płatki papryki czerwonej, suchy zakwas, sól oraz osobno zapakowane drożdźe


img
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach
img