img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00

PO 4 LATACH PRZERWY DO SKLEPU POWRÓCIŁY PRODUKTY FIRMY AMANPRANA

img
PRODUCENT:

Mieszanka chlebowa - CHLEB ORKISZ ŻURAWINA - 0.75 kg + drożdże GRATIS

  • Dostępność: Jest Jest
  • Producent: BogutynMłyn
  • Cena brutto: 7,26 zł
szt.
  • Dodaj do mojej listy

    NOWA, LEPSZA RECEPTURA!

    WSZYSTKIE SKŁADNIKI W ŚRODKU!

     

    Mieszanka chlebowa - chleb orkisz ŻURAWINA

     

    Orkisz jest prastarą odmianą pszenicy. Obecnie obserwujemy powrót orkiszu do naszej diety. Codzienne spożywanie chleba z orkiszem polepsza samopoczucie i korzystnie wpływa na zdrowie.

     

    OPIS: Mieszanka piekarska pozwalająca na szybkie i proste otrzymanie chleba orkiszowego o niepowtarzalnym smaku i naturalnie długim okresem świeżości konsumpcyjnej. Doskonała alternatywa żywieniowa dla osób cierpiących na choroby cywilizacyjne.

     

    SKŁAD: mąka orkiszowa ekologiczna całoziarnowa (30%) , mąka pszenna, mąka żytnia, żurawina słodzona cukrem trzcinowym, suchy zakwas, sól himalajska

     

    Sposób użycia w automacie: wlewamy do foremki automatu 0,525 l. wody (525g temp. Ok. 30o C), wsypujemy 0,75 kg mieszanki oraz drożdże instant 3g i uruchamiamy automat na programie 3h 18 min.

     

    Sposób użycia przy wyrabianiu ręcznym: do miski wsypujemy 750 g mieszanki, wlewamy 555 ml letniej wody, dodajemy 23 g drożdży świeżych lub 3 g drożdży instant. Wyrabiamy ciasto ręcznie ok. 20 min. lub robotem do ciasta przez 3 min. na wolnych obrotach a następnie przez 8 min. na szybszych. Po wymieszaniu pozostawiamy ciasto do pierwszego rośnięcia pod przykryciem, najlepiej w ciepłym miejscu na ok. 20 min. Następnie przekładamy z miski do foremek tak aby zapełniło je do połowy i czekamy ok. 60 min. (temp. ok. 30oC) aż wyrośnie (podwoi swoją objętość). Wkładamy foremki do rozgrzanego piekarnika ok. 210oC i pieczemy ok. 45 min.

    img
    Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach