Sklep jest nową platformą. Konta założone między 2006 a 2017 rokiem należy założyć ponownie.
Ceny zostały obniżone od 12% do 20% na wszystkich produktach w sklepie, ale jednocześnie nie udzielamy już rabatów.
img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00
WITAMY W NASZYM NOWYM SKLEPIE
img
PRODUCENT:

Mieszanka chlebowa - CHLEB ORKISZ SAXONY (saksoński) - 10 kg + drożdże GRATIS

  • Dostępność: Jest Jest
  • Producent: BogutynMłyn
  • Cena brutto: 103,00 zł
szt.

UWAGA ! W naszych mieszankach sól kuchenną zamieniliśmy na różową sól himalajską bogatą w 84 minerały.


Mieszanka
chlebowa : chleb orkisz SAXONY (saksoński)


Niezwykła mieszanka, która
powstała z połączenia starych, tradycyjnych receptur włoskich i
niemieckich przy zastosowaniu mąki orkiszowej z pełnego przemiału.
Smak chleba podkreślony jest poprzez dodanie doskonale
skomponowanych pod względem zdrowotnym wielu ziaren zbożowych i
nasion.

 


Skład mieszanki :
pełnoziarnista mąka orkiszowa (70%), płątki owsiane,
mieszanka płątków zbożowych, słonecznik, siemię lniane,
ziarno prosa, pełne mleko w proszku, naturalny zakwas, ciemny cukier
trzcinowy, mąka słodowa, sól


Warunki
przechowywania
: chłodne (6-20° C), suche (wilgotność
40-60%) i przewiewne miejsce w opakowaniu zamkniętym.

Sposób
przygotowania w automacie:

 

Wlewamy
do foremki automatu 0,3 l wody (300 ml; temp. 30° C). Wsypujemy
0,5kg mieszanki. Dodajemy 15g drożdży świeżych lub 2 g drożdży
instant. Uruchamiamy automat na programie 1h30min- rozczynianie
ciasta. Po zakończeniu tego programu włączamy automat na programie
1h00min- pieczenie. Po ostatnim zamieszaniu ciasta można wyjąć z
automatu przy pomocy łyżki łopatki mieszające. Po upieczeniu
wyjmujemy gotowy chleb z foremki automatu.

UWAGA ! Mieszanka nie nadaje się do automatów Clatronic ze względu na brak właściwego programu !!

 

Sposób
przygotowania ręczny do pieczenia w piekarniku:

 

Do
miski wsypujemy 0,5kg mieszanki. Wlewamy 0,30 l (300 ml)
wody o temp. ok. 30° C. Dodajemy 15g drożdży świeżych lub 2g
drożdży instant. Wyrabiamy ciasto mikserem 8-10min. na wolnych
obrotach (ciasto można wyrabiać ręcznie łopatką), temperatura
ciasta 27-28° C. Odstawiamy ciasto (przykryte) na 30 min. w
ciepłe miejsce (temp. 27-30° C). Przekładamy ciasto do
podłużnej foremki, ciasto ma dość luźną konsystencję.
Odstawiamy pod przykryciem jeszcze na ok. 30-40 min. (temp. 27-30°
C). Piekarnik nagrzewamy do temp. 210° C (z termoobiegiem 180°
C), dobrze jest przed włożeniem foremek z ciastem wytworzyć w
piekarniku parę wstawiając naczynie (żaroodporne) z wodą.
Wkładamy foremkę z ciastem do piekarnika w połowie wysokości. Po
ok. 5min. wyjmujemy naczynie z gorącą wodą.. Czas pieczenia ok.
45-50 min. przy stopniowo obniżanej temp. do 150° C.


Wydajność:
z 1kg mieszanki otrzymujemy ok. 1,5-1,6 kg doskonałego chleba o
delikatnym, aromatycznym miękiszu. Wystudzony chleb można pokroić,
zapakować po kilka kromek i zamrozić. Po rozmrożeniu zachowuje
wszystkie zalety świeżego.

 



 

img
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach
img