img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00

PO 4 LATACH PRZERWY DO SKLEPU POWRÓCIŁY PRODUKTY FIRMY AMANPRANA

img
PRODUCENT:

Mieszanka chlebowa - CHLEB HUZAR - 0.5 kg + drożdże GRATIS

  • Dostępność: Jest Jest
  • Producent: BogutynMłyn
  • Cena brutto: 3,41 zł
szt.
  • Dodaj do mojej listy

    UWAGA ! W naszych mieszankach sól kuchenną zamieniliśmy na różową sól himalajską bogatą w 84 minerały.


    Pieczywo o wysokich walorach
    dietetycznych i zdrowotnych. Wypiekane metodą tradycyjną z mąki żytniej
    wzbogaconej dodatkiem ziaren. Doskonale trafia w gusta wymagających
    konsumentów.

    ZALETY :

    - połączenie wyśmienitego smaku i długiej świeżości

    - chrupiąca skórka w połączeniu z optymalną porowatością miekkiszu

    - dobroczynny wpływ na zdrowie

    OPIS :

    Doskonale zbilansowana kompozycja ziaren zbożowych pod względem walorów smakowych, zdrowotnych i ceny

    Skład : mąka
    żytnia, śruta żytnia, siemie lniane, mąka żytnia całoziarnowa, śruta
    pszenna, mąka żytnia słodowa, kwas cytrynowy

    Producent : Bogutynmłyn

    Data ważności : 6 mcy

    Sposób użycia w
    automacie :
    wsypujemy do automatu 0.5 kg mieszanki, dodajemy 0.31
    l wody (310 ml, temp. ok 30 C) oraz drożdźe suche 1 g i uruchamiamy na programie podstawowym (ok 3 h)

    Sposób użycia w
    piekarniku :
    do miski
    wsypujemy 500 g mieszanki, wlewamy 0,31 l letniej wody, dodajemy
    15 g drożdży świeżych lub 1-2 g drożdzy instant. Wyrabiamy
    ciasto mikserem ok. 3 minuty na wolnych obrotach, następnie ok. 8
    minut na szybszych obrotach (ciasto można wyrobić ręcznie). Po
    wymieszaniu pozostawiamy ciasto pod przykryciem, najlepiej w ciepłym
    miejscu na ok. 20 minut. Po wyjęciu wyrośniętego ciasta
    przekładamy je do wysmarowanej olejem formy wymiarach ok. 25/11/7cm
    lub dwóch mniejszych i pozostawiamy do wyrośnięcia na ok. 60
    minut. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość wkładamy je do
    piekarnika nagrzanego do temperatury 210 stopni C. Dobrze jest
    umieścić w piekarniku naczynie z wodą (żaroodporne). Po ok. 5
    minutach od rozpoczęcia pieczenia należy wyjąć naczynie.

    Z mieszanki otrzymujemy chleb ok. 0.8 kg

    (Do naszych mieszanek dołączamy drożdże GRATIS w ilości odpowiedniej do wykonania chleba)

    img
    Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach