img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00
 

 

img
PRODUCENT:

Naturalny zakwas żytni SPRING R-10 (średnia kwasowość) - 0.25 kg

  • Dostępność: Jest Jest
  • Producent: Millbo
  • Cena brutto: 13,20 zł
szt.
  • Dodaj do mojej listy

    Spring R10.
    Spring R10 jest sypkim, sproszkowanym produktem otrzymywanym dzięki wielostopniowej fermentacji specjalnej mąki żytniej i stopniowego suszenia.

    Specyfikacja techniczna.
    Spring R10 jest produktem o średniej kwasowości otrzymywanym na drodze fermentacji maki żytniej. Z wyglądu jest to złoty lub brązowy proszek o charakterystycznym smaku i aromacie.

    Zastosowania i dozowanie.
    Spring R10 polepsza smak i aromat każdego pieczywa. Jego głównym zastosowaniem jest wypiek chleba żytniego, chleba wielozbożowego itp. Dla optymalnych efektów należy dodać w ilości 1 do 3% zakwasu w stosunku ogólnej ilości mąki użytej do pieczenia.

     


    substrat


    Mąka żytnia


    wygląd


    Sypki proszek


    kolor


    Złoty do brązowego


    smak


    średnio kwaśny


    kwasowość °S


    100-110

       

     

     

     

    UWAGA!

     

    Zakwas instant nie powoduje wyrastania ciasta chlebowego, polepsza smak i aromat gotowego wypieku jak również strukturę miękiszu.

     

    Zakwas instant stosujemy razem z drożdżami (świeżymi lub również instant).

     

     

    img
    Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach