img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00
 

 

img
PRODUCENT:

Naturalny zakwas pszenny SPRING W-6 (wysoka kwasowość) - 0.25 kg

  • Dostępność: Jest Jest
  • Producent: Millbo
  • Cena brutto: 9,90 zł
szt.
  • Dodaj do mojej listy

     


    Spring W6. Suchy, pszeniczny zakwas chlebowy.
    Spring W6 jest sypkim, sproszkowanym produktem otrzymywanym dzięki wielostopniowej fermentacji mąki pszenicznej i stopniowego suszenia.

    Specyfikacje techniczne.
    Spring W6 jest produktem otrzymywanym na drodze fermentacji, wyłącznie z maki pszennej i o wysokiej kwasowości. Ze względu na umiarkowane warunki fermentacji smak Spring W6 jest również delikatny i nie pozostawia kwaśnego posmaku w ustach. Z wyglądu jest to biały lub kremowy proszek, który z łatwością można zmieszać z mąką.

    Zastosowania i dozowanie.
    Spring W6 polepsza smak i aromat każdego pieczywa. Może być z powodzeniem stosowany do wypieku chleba białego, jako że w czasie pieczenia nie ma żadnego wpływu na kolor skórki chleba. Dla optymalnych efektów należy go dodać w ilości 1 do 3% w stosunku ogólnej ilości mąki użytej do pieczenia.

     


    substrat


    Mąka pszenna


    wygląd


    Sypki proszek


    kolor


    Biały do kremowego


    smak


    mleczny


    kwasowość °S


    65-70

       

     

     

     

    UWAGA!

     

    Zakwas instant nie powoduje wyrastania ciasta chlebowego, polepsza smak i aromat gotowego wypieku jak również strukturę miękiszu.

     

    Zakwas instant stosujemy razem z drożdżami (świeżymi lub również instant).

     

     

    img
    Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach