img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 17:00
img
PRODUCENT:

Makaron niskokaloryczny Shitataki Konjac Noodle 200g Diet - nitka

  • Dostępność: Jest Jest
  • Producent: Diet
  • Nowość
  • Cena brutto: 8,20 zł
szt.
  • Dodaj do mojej listy

    Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez pszenicy i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.

    Głównym składnikiem Diet Noodles jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.

    W czym różni się makaron Shirataki Konjac od tradycyjnych makaronów jajecznych?
    Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez pszenicy i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.

    Linia produktów Diet-Food została stworzona typowo dla ludzi stosujących diety wegańskie i wegetariańskie, jednocześnie nie zapominając o świetnym zastosowaniu tego makaronu dla ludzi, którzy borykają się z problemami nieprzyswajania glutenu. Polecamy również jego spożycie przy stosowanej diecie ketogenicznej.

    Sposób przygotowania:

    Makaron wypłukać starannie pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie szczelnie zamknięte maksymalnie 3 dni.

    Wartość odżywcza w 100 g:

    wartość energetyczna: 33 kJ / 8 kcal

    tłuszcz < 0,1g
    - w tym nasycone < 0,1g

    węglowodany: 1,1g
    - w tym cukry < 0,2g

    błonnik 1,8g

    białko < 0,3g

    sól < 0,01g

    Masa: 200g

    img
    Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach