img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00

img
PRODUCENT:

Mąka bezglutenowa do pierogów, naleśników, makaronów 500g

  • Cena brutto: 8,59 zł
Niedostępny
szt.
  • Dodaj do mojej listy

     

    Skład

    skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, skrobia pszenna bezglutenowa, glukoza, substancje zagęszczające: guma guar, E 464; błonnik ziemniaczany, regulator kwasowości: E 575; substancja spulchniająca: węglany sodu.

    Wartość odżywcza w 100 g:

    Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1452 kJ / 342 kcal

    Tłuszcz:  0,6 g

    w tym kwasy tłuszczowe nasycone:  0,3 g

    Węglowodany:  82 g

    w tym cukry: 5,9 g

    Białko: 2,1  g

    Sól: 1,3  g

    Waga: 500g

     

    Przepis na pierogi bezglutenowe:

    Składniki:
    • 250 g Naleśnikowo- makaronowo-pierogowej mieszanki bezglutenowej
    • 2 jaja
    • 1 łyżka oleju
    • ok. 50 ml letniej wody

    Wykonanie:

    Z podanych składników wyrobić gładkie, elastyczne ciasto stopniowo dodając wodę do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Ciasto rozwałkować, wyciąć kółka, nałożyć ulubiony farsz i złożyć na pół dokładnie sklejając brzegi pieroga. Gotować przez 10 min. w osolonej wodzie. 

    Przepis na naleśniki bezglutenowe:

    Składniki:

    200 g mieszanki

    2 jaja

    250 ml wody

    250 ml mleka bez laktozy

    olej do smażenia

    Wykonanie:

    Wszystkie składniki umieścić w misce i zmiksować na gładką masę. Patelnie posmarować łyżką oleju i rozgrzać na małym ogniu. Wylać cienką warstwę ciasta i smażyć naleśniki do uzyskania złotobrązowego koloru. Ewentualnie do ciasta dodać 1 łyżkę cukru.

    img
    Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach