Sklep jest nową platformą. Konta założone między 2006 a 2017 rokiem należy założyć ponownie.
Ceny zostały obniżone od 12% do 20% na wszystkich produktach w sklepie, ale jednocześnie nie udzielamy już rabatów.
img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00
WITAMY W NASZYM NOWYM SKLEPIE
img
PRODUCENT:

Zakwas chlebowy - IBIS LeSaffre - 0.5 kg

  • Dostępność: Jest Jest
  • Producent: LeSaffre
  • Cena brutto: 12,00 zł
szt.

Suchy zakwas IBIS LeSaffre - opakowanie 500 gr (przepakowywane z większych opakowań)

 

Skład: mąka pszenna, kwas cytrynowy, kwas mlekowy

Zastosowanie: Suchy zakwas do różnego rodzaju pieczywa żytniego i mieszanego.

Zalety stosowania:
- wysokoskoncentrowany i ekonomiczny w użyciu
- skraca i ułatwia proces produkcji
- nadaje pieczywu właściwy smak i aromat zastępując prowadzenie wielofazowe
- szczególnie przydatny podczas zwiększonej produkcji i przy nieplanowanych zamówieniach
- może być używany jako regulator kwasowości w połączeniu z procesem fermentacji kilkufazowej.

Dozowanie: od 8 do 12 gram na 1 kg mąki

Okres przechowywania: 24 miesiące w zamkniętym opakowaniu w miejscu suchym w temp. do 25°C
Przykładowe receptury:
mąka pszenna t.850 3 kg
mąka żytnia t.720 7 kg
Zakwas 0,12 kg
drożdże 0.2 - 0.25 kg
sól 0.15 - 0.17 kg
woda ok. 5.5 - 6 litrów

mąka pszenna t.850 5 kg
mąka żytnia t.720 5 kg
Zakwas 0,11 kg
drożdże 0.2 - 0.25 kg
sól 0.15 - 0.17 kg
woda ok. 5.5 - 6 litrów

Czas miesienia: miesiarka spiralna 4-6 min
. miesiarka szybkoobrotowa 6-8 min.

Zasady stosowania:
- należy wymieszać na sucho z mąką
- temperatura ciasta 27-29°C
- ciasto dzielić i formować po 10 - 20 minutach

Przy zastosowaniu jako regulatora kwasowości należy dodać przy sporządzaniu fazy ostatniej, tj. ciasta w dawce odpowiednio mniejszej, zależnej od ilości i jakości kwasu uzyskanego metodą fermentacji kilkufazowej

Zezwolenie : IBIS odpowiada światowym standardom FAO/WHO oraz posiada zezwolenie Głównego Inspektora Sanitarnego nr ZPU 4431-Sd.-Zb.-34/IT/95 z dn 19.07.1995

Producent: LeSaffre

 

 

 

 

 

UWAGA!

 

Zakwas instant nie powoduje wyrastania ciasta chlebowego, polepsza smak i aromat gotowego wypieku jak również strukturę miękiszu.

 

Zakwas instant stosujemy razem z drożdżami (świeżymi lub również instant).

img
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach
img