Tajska PASTA PANANG CURRY ( Thai Panang Curry Paste ) 114g - SUREE
-
Dostępność:
Jest
- Producent: SUREE
- Cena brutto: 9,40 zł
Pasta panang curry wykorzystywana w kuchni tajskiej oraz indyjskiej. Pasta Panang to gęsta przyprawa na bazie czerwonych papryczek chili, czosnku, cebulki, trawy cytrynowej i galangalu, tradycyjnie przyrządzana z dodatkiem śmietanki kokosowej, masła orzechowego i kruszonych orzeszków arachidowych. Niezwykle aromatyczna, a do tego nieco słodsza i łagodniejsza od podstawowego czerwonego curry, stanowi niezbędny składnik do przygotowania gęstych potrawek o tej samej nazwie. Znakomicie komponuje się z drobiem, wieprzowiną, wołowiną, tofu oraz grzybami, dzięki czemu sprawdzi się zarówno w daniach mięsnych, jak i wegańskich czy wegetariańskich.
Skład:
Szalotka, czosnek, suszona papryka chilli, trawa cytrynowa, sól, galangal, przyprawy, liść kafiru, regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Informacja dodatkowa:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Wartość odżywcza:
Wartość energetyczna - 489kJ/117kcal,
Tłuszcz - 0,4g, nasycone kwasy tłuszczowe - 0,5g
Węglowodany - 14g, w tym cukry - 6,4g
Błonnik - 8,9g
Białko - 6,1g
Sól - 10,8g
Kraj pochodzenia: Tajlandia