Sklep jest nową platformą. Konta założone między 2006 a 2017 rokiem należy założyć ponownie.
Ceny zostały obniżone od 12% do 20% na wszystkich produktach w sklepie, ale jednocześnie nie udzielamy już rabatów.
img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00
WITAMY W NASZYM NOWYM SKLEPIE
img
PRODUCENT:

Pszenica młoda w proszku BIO (Chiny) 200 g NATURYA

  • Dostępność: Brak Brak
  • Producent: Naturya
  • Cena brutto: 44,90 zł
Niedostępny
szt.

 

Młoda
7-dniowa trawa z pszenicy w proszku BIO.

 

Zawartość:
100% źdźbła młodej pszenicy z uprawy ekologicznej

 

Organiczna
młoda pszenica

 

Certyfikat
Organiczny UK5

 

Trawa pszenicy to
młoda pszenica (Triticum aestivum- pszenica zwyczajna), zebrana tuż
po wykiełkowaniu. Wyciska się z niej sok lub suszy i mieli na mąkę,
którą mogą spożywać ludzie. Ludzie zaczęli spożywać
taką pszenicę w latach 30 XX wieku. W tamtym okresie Charles F
Schnabel próbował spopularyzować ta roślinę. Następnie w
latach 40 Ann Wigmore wniosła swój wkład w dalszą
popularyzację młodej pszenicy. Wigmore napisała nawet kilka
książek na ten temat, gdyż wierzyła, że ta roślina wspomaga jej
leczenie raka.

 

Około 70%
zawartości to chlorofil. Chlorofil jest podstawą wszelkiego życia
roślinnego i prawdopodobnie jest składnikiem odżywczym
najbardziej wspierającym zdrowie. Dowiedziono naukowo, że chlorofil
zatrzymuje wzrost i rozwój złych bakterii.

 

Młoda trawa
pszenicy zawiera również 20 aminokwasów, kilkaset
różnych enzymów, które nie występują w innych
pokarmach, 90 ze 102 istniejących minerałów, witaminy i
inne, ważne składniki odżywcze. Jest doskonałym suplementem diety
dla osób na diecie, dla sportowców oraz ludzi, którzy
pragną podtrzymać sprawność swojego układu odpornościowego.

 

Przeciętna
spożywana przez konsumentów dawka to 3,5 grama trawy pszenicy
(mąka lub tabletki). Niektórzy spożywają też świeżo
wyciśnięte 30 ml raz dziennie lub częściej, 2-4 uncji
aptekarskich zażywanych 1-3 razy dziennie na pusty żołądek i
przed posiłkiem, dla większych korzyści terapeutycznych. Do
odtrucia organizmu, niektórzy decydują się na zwiększenie
spożycia do 3-4 razy dziennie. Należy zauważyć, ze osoby
stosujące ubogą dietę mogą cierpieć z powodu nudności przy
dużych dawkach pszenicy. W uprawach na zewnątrz, pszenicę zbiera
się przez kilka w roku z roślin uprawianych w rolniczych regionach
specjalizujących się w uprawie zbóż na chleb w Kanadzie i
USA. Ozima pszenica wymaga ponad 200 dni powolnego wzrostu w niskich
temperaturach, aby uzyskać szczytową zawartość składników
odżywczych. Pod tak długim wzroście roślina osiąga zaledwie 7-10
cali wysokości.

img
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach
img