Przecier z mango (pulpa) ALPHONSO 850g
-
Dostępność:
Jest
- Producent: KTC
- Cena brutto: 25,09 zł
Mango to pyszny owoc, który świetnie gasi pragnienie, a jego bogaty, bardzo egzotyczny smak, nadaje się zarówno do deserów i słodkości, jak i do dań wytrawnych. Idealny do kuchni azjatyckiej, w której jest jednym z najważniejszych składników.
Pulpa mango odmiany Alphonso wyprodukowana z czystych, dojrzałych owoców. Spośród ponad tysiąca odmian to właśnie Alphonso cieszy się najwyższym uznaniem wśród klientów. Produkt pochodzi z Indii, jednego z najlepszych miejsc pod uprawę słodkiego mango.
Skład:
Mango Alphonso Pulp - przecier, cukier, kwas cytrynowy.
Wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna: 320 kJ / 94 kcal
białko: 0,6 g
węglowodany: 23 g, w tym cukier 20 g
tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
błonnik: 0 g
sól: śladowa ilość
Waga netto: 850 g
Kraj pochodzenia: Indie
Przepis na orzeźwiający deser z musem mango i nasionami chia
Składniki:
mango
1 mały jogurt naturalny (można go zastąpić jakimkolwiek mlekiem roślinnym)
truskawki
3 łyżeczki nasion Chia
orzechy nerkowca
orzechy włoskie
wiórki kokosowe
Wykonanie:
Nasionka chia zamocz w jogurcie lub mleku na 15 minut w osobnej miseczce.Na spodzie naczynia ułóż mus z mango. Następnie włóż do naczynia jogurt z Chia. Kolejną warstwę zrób z truskawek ułożonych dookoła naczynia oraz musu z mango w samym środku. Całość posyp orzechami i wiórkami kokosowymi.