Sklep jest nową platformą. Konta założone między 2006 a 2017 rokiem należy założyć ponownie.
Ceny zostały obniżone od 12% do 20% na wszystkich produktach w sklepie, ale jednocześnie nie udzielamy już rabatów.
img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00
WITAMY W NASZYM NOWYM SKLEPIE
img
PRODUCENT:

Proteiny z grochu w proszku BIO (Rumunia) - 0.25 kg

  • Dostępność: Jest Jest
  • Producent: SuperFoods
  • Cena brutto: 28,00 zł
szt.

PROTEINY Z GROCHU


 


PRZEGLĄD


 


Dzięki zawartości białka na poziomie co najmniej 80%, nasze proteiny z grochu są niezbędne dla osób, które chcą utrzymać lub budować mięśnie, lub po prostu dodać dodatkową ilość białka do żywności. Proteiny z grochu wraz z naszymi proszkami owocowymi i kakaowymi to idealne składniki do przygotowywania koktajli. Mogą być również dodawane podczas gotowania i pieczenia. Zalecamy dodanie jednej lub dwóch łyżek protein z grochu do zup i zapiekanek w celu podwyższenia poziomu białka.


 


INFORMACJE OGÓLNE


 


Groch to jedna z najstarszych roślin uprawnych. Dowody uprawy sięgają czasów neolitu (4500pne). Groch jest ważnym źródłem pożywienia, obecnie uprawianym na całym świecie. Groch jest jedną z rzadkich roślin zdolnych do wiązania azotu z atmosfery, dzięki czemu jest produktem ekologicznie zrównoważonym. Oznacza to, że nie wymaga sztucznie wyprodukowanego nawozu azotowego. Azot jako azotan jest częstym źródłem zanieczyszczenia, gdy jest stosowany w nadmiarze lub, gdy dostanie się do wody gruntowej.


 


Każde białko składa się z aminokwasów. Oprócz wody (około 75 %), białko to największy składnik mięśni (średnio 20%). Gdy mięśnie poddawane są wysiłkowi – na przykład w czasie wykonywania ćwiczeń lub treningu siłowego – białka ulegają rozpadowi, a włókna mięśniowe oddzielają się. Proces naprawy i wzrostu, zwany syntezą białek, wymaga surowców w postaci aminokwasów (aminokwasy są budulcem białek). Aby nabrać masy mięśniowej, synteza białek musi nastąpić przed rozpadem białka.


 


PRZETWARZANIE


 


Nasze proteiny z grochu w proszku pochodzą z organicznego żółtego grochu - grochu polnego, znanego również grochem suchym [pisum sativum ssp. arvense). Można go odróżnić od grochu zwyczajnego (pisum sativum ssp. hortense) po jego gładkiej powierzchni. Po zbiorze, groch jest selekcjonowany, oczyszczany i upłynniany. Białko jest uzyskiwane w procesie podwójnego rozdzielania; czysty płyn proteinowy jest dekantowany i oczyszczany. Następnie jest suszony, przesiewany, badany i pakowany do wysyłki.


 


KORZYŚCI ZDROWOTNE


 


Zawartość białka w naszych organicznych proteinach z grochu w proszku wynosi 80%. Produkt ten zawiera osiem niezbędnych aminokwasów. Niezbędne aminokwasy nie są wytwarzane przez organizm, dlatego muszą być dostarczane wraz z żywnością. Proteiny z grochu są hipoalergiczne, co oznacza, że istnieje mniejsze prawdopodobieństwo wywołania reakcji alergicznych w porównaniu do białek w proszku pochodzących z jaj, soi lub mleka.


 


Zależność między spożyciem białka i wzrostem lub utrzymaniem masy mięśniowej jest dobrze znana. Za pomocą mechanizmu syntezy białka (opisanego powyżej), aminokwasy naprawiają i rozwijają białka mięśni u sportowców.


 


Spożywanie białka dobrej jakości jest ważne dla ludzi w każdym wieku i na każdym etapie rozwoju. U osób w podeszłym wieku, utrata masy mięśniowej (tzw. sarkopenia) to poważny problem zdrowotny, ponieważ osłabione kości podnoszą ryzyko upadków. Białko jest także ważnym składnikiem kości a codzienne dostarczanie białka w diecie ma wpływ na zachowanie się kości.


 


Dzięki zawartości białka na poziomie co najmniej 80%, nasze proteiny z grochu są niezbędne dla osób, które chcą utrzymać lub budować mięśnie, lub po prostu dodać dodatkową ilość białka do żywności. Proteiny z grochu wraz z naszymi proszkami owocowymi i kakaowymi to idealne składniki do przygotowywania koktajli. Mogą być również dodawane podczas gotowania i pieczenia. Zalecamy dodanie jednej lub dwóch łyżek protein z grochu do zup i zapiekanek w celu podwyższenia poziomu białka.

 

 

 

Proteiny z grochu w proszku wytwarzane są z grochu.
Musimy jeść białko każdego dnia gdyż mięśnie i tkanki go potrzebują. Takie białko w proszku spożywane codziennie może poprawić stan naszego układu odpornościowego, ułatwia gojenie się ran, korzystnie wpływa na skórę.

Możesz spożywać proteiny z grochu codziennie nawet jeśli nie jesteś kulturystą. Może przyczyniać się do stabilizacji poziomu cukru we krwi.

 

 

 

Proteiny z grochu polecamy w diecie Dukana ze względu na wyjątkowy zestaw składników odżywczych.

 

 

 

 

 

 

 

Produkt: Organiczne proteiny z grochu w proszku 80%

 

 

 

Kraj pochodzenia: Chiny

 

 

 


 


Na 100g


Popiół


3.9g


Wilgoć


7.9g

 

 

 

 

 

Aminokwasy

 

 

 


 


% całkowitej zawartości aminokwasów


Alanina


4.3


Arginina


8.0


Kwas asparaginowy


11.2


Cystyna/2


1.3


Kwas glutaminowy


15.7


Glicyna


3.7


Histydyna


2.0


Izoleucyna


5.0


Leucyna


8.6


Lizyna


8.3


Metionina


0.8


Fenyloalanina


5.2


Prolina


3.5


Seryna


8.4


Treonina


3.5


Tryptofan


0.7


Tyrozyna


0.1


Walina


9.8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Informacje żywieniowe

 

 

 


 


Wartości na 100g


Wartość energetyczna


380 kcal


1610 KJ


Białko


78g


Tłuszcze


w tym nasycone


w tym jednonienasycone


w tym wielonienasycone


5.4g


1.1g


1.2g


2.8g


Węglowodany


w tym cukry


4.8g


<0.1g


Błonnik


<0.1g


Sód


1170mg

 

 

 

 

 

Przechowywanie: W suchym i chłodnym miejscu nie narażonym na działanie promieni słonecznych

 

 

img
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach
img