ZGARNIJ  15 %  RABAT  NA  WSZYSTKIE  MĄKI

KOD: MĄKA 

* AKCJA PROMOCYJNA TRWA OD 18.10  DO  25.10

img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00
img
PRODUCENT:

Proteiny ryżowe w proszku BIO - 80% białka (Rumunia) - 0.5 kg

  • Dostępność: Brak Brak
  • Producent: SuperFoods
  • Cena brutto: 52,00 zł
Niedostępny
szt.
Dodaj do mojej listy

 


Zawartość białka w organicznych proteinach ryżowych w proszku wynosi 80%. Produkt ten zawiera osiem niezbędnych aminokwasów. Niezbędne aminokwasy nie są wytwarzane przez organizm, dlatego muszą być dostarczane wraz z żywnością. Proteiny ryżowe są hipoalergiczne, co oznacza, że istnieje mniejsze prawdopodobieństwo wywołania reakcji alergicznych w porównaniu do białek w proszku pochodzących z jaj, soi lub mleka.

Proteiny ryżowe w proszku posiadają zrównoważoną zawartość błonnika i węglowodanów, oferując korzyści wynikające z tych podstawowych makroelementów. Zależność między spożyciem białka i wzrostem lub utrzymaniem masy mięśniowej jest dobrze znana. Za pomocą mechanizmu syntezy białka (opisanego powyżej), aminokwasy naprawiają i rozwijają białka mięśni u sportowców. Spożywanie białka dobrej jakości jest ważne dla ludzi w każdym wieku i na każdym etapie rozwoju. U osób w podeszłym wieku, utrata masy mięśniowej (tzw. sarkopenia) to poważny problem zdrowotny, ponieważ osłabione kości podnoszą ryzyko upadków. Białko jest także ważnym składnikiem kości a codzienne dostarczanie białka w diecie ma wpływ na zachowanie się kości.


Proteiny ryżowe zalecane są w diecie Dukana ze względu na wyjątkowy (jak na produkt zbożowy) zestaw składników odżywczych. Jak widać poniżej, proteiny ryżowe zawierają bardzo dużo białka, bardzo mało tłuszczu oraz niewiele węglowodanów. Proteiny ryżowe mogą być stosowane jako dodatek do potraw w diecie dr. Dukana - np. dodatek do placuszków z otrąb owsianych, lub babeczek twarogowych i wielu innych przepisów. Mały dodatek tych protein sprawia, że dieta nie tracąc na swojej skuteczności, zostaje wzbogacona o bardzo przyjemny zbożowy smak (którego próżno szukać w 3 pierwszych jej etapach), ciekawą konsystencję (prawie jak produkt z mąki) i dodatkowe białko pochodzące z innego źródła niż mięso, ryby i nabiał.
 
 
Wartość odżywcza w 100g:
 
Wartość energetyczna - 1640 kJ/388 kcal
Białko - 68.1g
Tłuszcze - 4.7g
w tym nasycone - 1.1g
w tym jednonienasycone - 1.5g
w tym wielonienasycone - 1.9g
Węglowodany - 16.5g
w tym cukry - 1.5g
Błonnik - 3.7g
Sód - <50mg
Popiół - 3.8g
Wilgoć - 3.2g
 
Zastosowanie:

Dodaj banany, baobab lub jagody goji oraz proteiny ryżowe, aby przygotować shake białkowy do picia po treningu. Ewentualnie, proteiny ryżowe dodaj do pieczonych tabliczek granoli z proszkiem kakaowym i jagodami, aby jeszcze bardziej podwyższyć zawartość białka w „super żywności”.


 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

img
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach