PRZEDŁUŻAMY URODZINOWĄ PROMOCJĘ!!!

DO 16 LIPCA

-10% RABATU / HASŁO : 110lat

 

img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00
WITAMY W NASZYM NOWYM SKLEPIE
img
PRODUCENT:

Proteiny ryżowe w proszku BIO - 80% białka (Rumunia) - 0.25 kg

  • Dostępność: Jest Jest
  • Producent: SuperFoods
  • Cena brutto: 28,00 zł
szt.

PROTEINY RYŻOWE


 


PRZEGLĄD


 


Proteiny ryżowe wraz z naszymi owocowymi proszkami pozwalają uzyskać wiele smacznych koktajli owocowych. Dodaj banany, baobab lub jagody goji, aby przygotować shake białkowy do picia po treningu. Ewentualnie, dodaj proteiny ryżowe do pieczonych tabliczek granoli z proszkiem kakaowym i jagodami, aby jeszcze bardziej podwyższyć zawartość białka w „super żywności”.


 


INFORMACJE OGÓLNE


 


Ryż jest bardzo ważnym produktem na całym świecie, uprawianym od ponad 10.000 lat. Jest podstawowym produktem żywnościowym dla ponad 3 mld ludzi, który przez dłuższy okres czasu stanowił pożywienie dla większej ilości osób niż inne uprawy. Ryż to rodzaj trawy i ważne źródło witamin, minerałów, błonnika i węglowodanów złożonych. Na wszystkich zamieszkiwanych kontynentach znajdują się tysiące różnych odmian ryżu, ale najczęściej spotykaną i najważniejszą odmianą jest ryż siewny.


 


Poza wodą (około 75%) białko jest największym składnikiem mięśni (średnio 20%). Gdy mięśnie poddawane są wysiłkowi – na przykład w czasie wykonywania ćwiczeń lub treningu siłowego – białka ulegają rozpadowi, a włókna mięśniowe oddzielają się. Proces naprawy i wzrostu, zwany syntezą białek, wymaga surowców w postaci aminokwasów (aminokwasy są budulcem białek). Aby nabrać masy mięśniowej, synteza białek musi nastąpić przed rozpadem białka.


 


PRZETWARZANIE


 


Nasze proteiny ryżowe w proszku pochodzą z ekologicznego, niemodyfikowanego ryżu. Pola ryżowe są w uprawiane przez naszych dostawców w nieskażonym środowisku wiejskim, zapewniając w ten sposób kontrolę warunków wzrostu oraz gwarantując, że ryż jest wolny od zanieczyszczeń.


 


Po zebraniu, ryż jest przekazywany ze silosów i mielony na mąkę ryżową. Mąka jest mieszana z wodą, a następnie dodawany jest enzym α-amylazy w celu hydrolizy (rozpadu) skrobi ryżowej. Taka mieszanka jest filtrowana w celu usunięcia składnika węglowodanowego. Następnie „ciasto” proteinowe jest suszone, przesiewane do uzyskania drobnego proszku, badane i pakowane do wysyłki.


 


KORZYŚCI ZDROWOTNE


 


Zawartość białka w naszych organicznych proteinach ryżowych w proszku wynosi 65%. Produkt ten zawiera osiem niezbędnych aminokwasów. Niezbędne aminokwasy nie są wytwarzane przez organizm, dlatego muszą być dostarczane wraz z żywnością. Proteiny ryżowe są hipoalergiczne, co oznacza, że istnieje mniejsze prawdopodobieństwo wywołania reakcji alergicznych w porównaniu do białek w proszku pochodzących z jaj, soi lub mleka.


 


Zdecydowaliśmy się zaoferować ten produkt, gdyż zapewnia on znaczny poziom białka o profilu aminokwasowym porównywalnym z proszkami o wyższej zawartości białka. Nasze proteiny ryżowe w proszku posiadają zrównoważoną zawartość błonnika i węglowodanów, oferując korzyści wynikające z tych podstawowych makroelementów.


 


Zależność między spożyciem białka i wzrostem lub utrzymaniem masy mięśniowej jest dobrze znana. Za pomocą mechanizmu syntezy białka (opisanego powyżej), aminokwasy naprawiają i rozwijają białka mięśni u sportowców.


 


Spożywanie białka dobrej jakości jest ważne dla ludzi w każdym wieku i na każdym etapie rozwoju. U osób w podeszłym wieku, utrata masy mięśniowej (tzw. sarkopenia) to poważny problem zdrowotny, ponieważ osłabione kości podnoszą ryzyko upadków. Białko jest także ważnym składnikiem kości a codzienne dostarczanie białka w diecie ma wpływ na zachowanie się kości.


 


Proteiny ryżowe wraz z naszymi owocowymi proszkami pozwala uzyskać wiele smacznych koktajli owocowych. Dodaj banany, baobab lub jagody goji, aby przygotować shake białkowy do picia po treningu. Ewentualnie, dodaj proteiny ryżowe do pieczonych tabliczek granoli z proszkiem kakaowym i jagodami, aby jeszcze bardziej podwyższyć zawartość białka w „super żywności”.


 

 

 

 

Proteiny ryżowe w proszku wytwarzane są z ryżu.
Musimy jeść białko każdego dnia gdyż mięśnie i tkanki go potrzebują. Takie białko w proszku spożywane codziennie może poprawić stan naszego układu odpornościowego, ułatwia gojenie się ran, korzystnie wpływa na skórę.

Możesz spożywać proteiny ryżowe codziennie nawet jeśli nie jesteś kulturystą. Może przyczyniać się do stabilizacji poziomu cukru we krwi.

 

 

 

Proteiny ryżowe polecamy w diecie Dukana ze względu na wyjątkowy (jak na produkt zbożowy) zestaw składników odżywczych:

 

 

 

Informacje żywieniowe

 

 

 


 


Wartości na 100g


Wartość energetyczna


1640 KJ


388 kcal


Białko


68.1g


Tłuszcze


w tym nasycone


w tym jednonienasycone


w tym wielonienasycone


4.7g


1.1g


1.5g


1.9g


Węglowodany


w tym cukry


16.5g


1.5g


Błonnik


3.7g


Sód


<50mg


Popiół


3.8g


Wilgoć


3.2g

 

 

 

   
   
   
   

 

Jak widać powyżej, zawierają bardzo dużo białka, bardzo mało tłuszczu oraz niewiele węglowodanów. Proteiny ryżowe mogą być stosowane jako dodatek do potraw w diecie dr. Dukana - np. dodatek do placuszków z otrąb owsianych, lub babeczek twarogowych i wielu innych przepisów. Mały dodatek tych protein sprawia, że dieta nie tracąc na swojej skuteczności, zostaje wzbogacona o bardzo przyjemny zbożowy smak (którego próżno szukać w 3 pierwszych jej etapach), ciekawą konsystencję (prawie jak produkt z mąki) i dodatkowe białko pochodzące z innego źródła niż mięso, ryby i nabiał.

 

 

 

 

 

Produkt: Organiczne proteiny ryżowe w proszku

 

 

 

Kraj pochodzenia: Pakistan

 

 

 

Specyfikacja mikrobiologiczna

 

 

 


Liczba bakterii ogółem


Cfu/g


<10,000


Liczba bakterii grupy koli


Cfu/g


<10


Drożdże


Cfu/g


<200


Pleśń


Cfu/g


<100


Salmonella


Cfu/25g


Nie wykryto

 

 

 

 

 

Aminokwasy

 

 

 


 


% całkowitej zawartości aminokwasów


Alanina


6.3


Arginina


7.9


Kwas asparaginowy


8.8


Cystyna/2


2.1


Kwas glutaminowy


17.8


Glicyna


5.8


Histydyna


2.4


Izoleucyna


3.5


Leucyna


8.1


Lizyna


4.1


Metionina


2.5


Fenyloalanina


5.6


Prolina


4.6


Seryna


5.5


Treonina


3.8


Tryptofan


1.1


Tyrozyna


4.9


Walina


5.2

 

 

 

 

 

 

 

Przechowywanie: W suchym i chłodnym miejscu (<24°C)

img
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach
img