img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00

PO 4 LATACH PRZERWY DO SKLEPU POWRÓCIŁY PRODUKTY FIRMY AMANPRANA

img
PRODUCENT:

Olej palmowy czerwony BIO (Kolumbia) 325ml Extra Virgin Amanprana

  • Dostępność: Jest Jest
  • Producent: AmanPrana
  • Nowość
  • Cena brutto: 33,35 zł
szt.
  • Dodaj do mojej listy

     

    Olej z palmy czerwonej to tłuszcz przyjazny dla Twojej sylwetki!  Czerwony olej palmowy jest mieodbarwiany, nierafinowany i nie modyfikowany chemicznie. Produkty firmy AMANPRANA zwiększają wartość odżywczą każdego posiłku. Nieco zdrowego tłuszczu dodanego do posiłku znacznie polepsza przyswajanie przez organizm witamin A, D, E, oraz K. Lepiej wchłaniane są również inne składniki odżywcze, jak koenzym Q10, kwas lipinowy, karnityna czy karotenoidy zawarte w marchwi, szpinaku, ziarnie zbóż, pomidorach czy paprykach.

    Czerwony olej palmowy zwiększa odporność organizmu na infekcje (bakteryjne, wirusowe, grzybiczne), pomaga zwalczać stress i spowalnia proces starzenia. Zwiększa wchłanianie wapnia oraz chroni błonę śluzowa żołądka i jelit.  Wspomaga rozwój naturalnej flory bakteryjnej. Polepsza smak potraw.

    Rozsmarowany na chlebie jest jak masło o smaku palmy czerwonej. Po podgrzaniu twoje potrawy nabiorą delikatnego aromatu. Olej z palmy czerwonej jest idealny do smażenia na patelni, w woku oraz na głębokim tłuszczu. Czerwony olej palmowy zawiera bardzo mało wielonasyconych kwasów tłuszczowych, przez co jest bardzo stabilny nawet w wysokich temperaturach. Oleje bogate w wielonasycone kwasy tłuszczowe, takie jak olej słonecznikowy, sojowy i z orzeszków ziemnych, nie powinny być podgrzewane. Stosuj olej w temperaturze nie przekraczającej 170 do 180 °C. Olej z palmy czerwonej nie powinien być używany do wielokrotnego
    smażenia.

    img
    Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach