img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00

ZRÓB ZAKUPY ZA MIN. 50ZŁ I WYBIERZ PREZENT 

img
PRODUCENT:

Olej kokosowy + oliwa z oliwek + czerwony olej palmowy BIO 325ml Extra Virgin (Filipiny, Indonezja, Sri Lanka) Amanprana

  • Dostępność: Brak Brak
  • Producent: AmanPrana
  • Cena brutto: 49,28 zł
Niedostępny
szt.

Olej kokosowy + oliwa z oliwek +
czerwony olej palmowy BIO 325ml Extra Virgin (Filipiny, Indonezja,
Sri Lanka) Amanprana NOWOŚĆ !





Olej kokosowy + oliwa z oliwek +
czerwony olej palmowy
Tłuszcz dobry dla twojej figury!

°
Zwiększa odporność organizmu na infekcje (bakteryjne, wirusowe,
grzybiczne)
° Pomaga zwalczać stress i spowalnia process
starzenia
° Zwiększa wchłanianie wapnia
° Chroni
błonę śluzowa żołądka i jelit
° Wspomaga rozwój
naturalnej flory bakteryjnej
° Polepsza smak potraw
°
Zmniejsza uczucie głodu

Smażenie może być zdrowe!

Tylko
6% nasyconych kwasów tłuszczowych

0% tłuszczy
trans
0% rafinowany
0% odwaniany

Możesz stosować nasz
olej nawet jako dodatek smakowy do chleba. Po jego podgrzaniu twoje
potrawy nabiorą łagodnego aromatu. Mieszanina oleju kokosowego,
oliwy z oliwek i oleju palmowego jest idealna do smażenia w woku, na
patelni i głębokiego smażenia w specjalnym naczyniu. Zawiera mało
nasyconych kwasów tłuszczowych, co sprawia że jest bardzo
stabilny podczas gotowania w wysokich temperaturach. Oleje o wysokiej
zawartości nasyconych kwasów tłuszczowych (sojowy,
słonecznikowy lub z orzeszków ziemnych) nie powinny być
podgrzewane do wysokich temperatur (powyżej 170 do 180 °C),
podczas gdy nasz olej można bez problemu podgrzać nawet do 200 °C.
Co prawda mieszanina oleju kokosowego, oliwy z oliwek i oleju
palmowego nie nadaje się do wielokrotnego smażenia na tym samym
oleju, aczkolwiek jest idealna do jednorazowego przygotowania
potraw.

SKŁADNIKI

50% bio oleju extra virgin z kokosa,
40% oliwy z oliwek i 10% oleju z palmy czerwonej. Bez żadnych
dodatków. Produkt firmy Amanprana zwiększa wartość odżywcza
twoich posiłków. Odrobina zdrowego tłuszczu polepsza
przyswajanie przez organizm witamin A, D, E, K i wielu innych
składników odżywczych. Rozsmarowany na chlebie smakuje
kokosem. Po jego podgrzaniu twoje potrawy nabiorą łagodnego
aromatu. Mieszanka olejów jest nieodpowiednia do wielokrotnego
smażenia potraw. Olej jest płynny w temperaturze 15 do 25 °C.
Po włożeniu do lodówki może zwiększać swoją objętość.
Przed smażeniem zaleca się wstępne podgrzanie opakowania.
Możliwość zastosowania jako olejku do masażu. Opakowanie wykonane
ze szkła, które jest bardziej przyjazne dla środowiska i
lepiej utrzymuje wartości smakowe oleju.



Wartosc
energetyczna produktu
(na 100g): kalorie: 878. dżule: 3770. 100g
tłuszczu. Tłuszcze nasycone: 56.3% z czego
SCT
c-6.0
capric 0.4%,
Triglicerydy
30.3% (c-8.0 capryl 4.6%, c-10.0 caprine 3.1% and c-12.0 laurin
22.6%),
LCT
25.6%.
Nienasycone proste kwasy tłuszczowe: omega-9: 38.2%.
Nienasycone złożone kwasy tłuszczowe: omega-6: 5.1%, omega-3:
0.4%, 0g węglowodanów, 0g cukrów, 0g białka, 0g
cholesterolu, 0g błonnika, 0g sodu oraz 0g tłuszczy trans.
Cocos+Olive+Palm jest hipoalergiczny: nie zawiera glutenu i
potencjalnych alergenów (EFSA 2003/89/EC). 7 witamin E 17mg*
(187% dziennej normy spożycia), sterole roślinne 75mg*, polifenole
125mg*, skwalen 180mg*, Co-Q10: 0.10mg*, karoten 2100mcg*, chlorofil
i lecytyna. Produkt niestandaryzowany; podane wartości mogą się
różnić.

 

img
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach
img