img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00

PO 4 LATACH PRZERWY DO SKLEPU POWRÓCIŁY PRODUKTY FIRMY AMANPRANA

img
PRODUCENT:

Naturalny zakwas (koncentrat) SPRING FOCACCIA Home - 1 kg

  • Dostępność: Jest Jest
  • Producent: Millbo
  • Cena brutto: 63,00 zł
szt.
  • Dodaj do mojej listy

    Spring Italian Focaccia

     



     

    Delikatność i wspaniały smak jaki nadaje mu oliwa z oliwek sprawiają, że chleb Focaccia jest już nie tylko typowo włoskim przysmakiem, ale został też doceniony na całym świecie.

     

    Zdaniem historyków, swój początek Focaccia miała w mieście Genua oraz w miejscowościach leżących wzdłuż pobliskiego wybrzeża, jednakże pierwsze wzmianki sięgają II wieku p.n.e. Katon opisuje „libum”, rodzaj ofiarnego chleba, zrobionego z jednego funta mąki, dwóch funtów miękkiego sera oraz jaj. Otrzymane ciasto było rozwałkowywane a następnie pieczone w piecu pod terakotową pokrywką. Focaccia stopniowo stawała się wpierw chlebem śniadaniowym, później popołudniową przekąską aż wreszcie została przysmakiem jedzonym przez cały dzień.

     

    Dziś Focaccia jest chrupiącym lecz miękkim wewnątrz i kruchym chlebem, błyszczącym oliwą. Często jest urozmaicany różnymi dodatkami, które dodają mu smaku i wyjątkowej tekstury.

     

    Spring Focaccia firmy Milbo Italian to sproszkowany koncentrat zakwasu chlebowego, wytworzony na drodze precyzyjnej fermentacji oryginalnej włoskiej mąki typu Focaccia. Użycie zakwasu w ilości 5% w stosunku do ogólnej ilości mąki pozwala osiągnąć najlepsze rezultaty i umożliwi nazywanie uzyskanego chleba mianem autentycznej Focacci.

     

    Do produkcji tego wyjątkowego chleba są potrzebne: 5 % zakwas Spring Focaccia w stosunku, mąka, drożdże, woda

     

    Sugerowane dodatki i nadzienia: Tradycyjnie chleb Focaccia jest wykańczany mieszaniną oliwy z oliwek i letniej wody, soli morskiej i liśćmi rozmarynu. Równie często spotyka się Focaccię podawaną z dodatkiem sera, pomidorów czy też cebuli.

     

    Dodatki: Oliwa z oliwek jest najlepszym dodatkiem do chleba Focaccia.

     

     

     

    UWAGA!

     

    Zakwas instant nie powoduje wyrastania ciasta chlebowego, polepsza smak i aromat gotowego wypieku jak również strukturę miękiszu.

     

    Zakwas instant stosujemy razem z drożdżami (świeżymi lub również instant).

     







    img
    Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach