Sklep jest nową platformą. Konta założone między 2006 a 2017 rokiem należy założyć ponownie.
Ceny zostały obniżone od 12% do 20% na wszystkich produktach w sklepie, ale jednocześnie nie udzielamy już rabatów.
img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00
WITAMY W NASZYM NOWYM SKLEPIE
img
PRODUCENT:

Naturalny zakwas (koncentrat) SPRING FOCACCIA Home - 0.25 kg

  • Dostępność: Jest Jest
  • Producent: Millbo
  • Cena brutto: 11,88 zł
szt.

Spring Italian Focaccia

 



 

Delikatność i wspaniały smak jaki nadaje mu oliwa z oliwek sprawiają, że chleb Focaccia jest już nie tylko typowo włoskim przysmakiem, ale został też doceniony na całym świecie.

 

Zdaniem historyków, swój początek Focaccia miała w mieście Genua oraz w miejscowościach leżących wzdłuż pobliskiego wybrzeża, jednakże pierwsze wzmianki sięgają II wieku p.n.e. Katon opisuje „libum”, rodzaj ofiarnego chleba, zrobionego z jednego funta mąki, dwóch funtów miękkiego sera oraz jaj. Otrzymane ciasto było rozwałkowywane a następnie pieczone w piecu pod terakotową pokrywką. Focaccia stopniowo stawała się wpierw chlebem śniadaniowym, później popołudniową przekąską aż wreszcie została przysmakiem jedzonym przez cały dzień.

 

Dziś Focaccia jest chrupiącym lecz miękkim wewnątrz i kruchym chlebem, błyszczącym oliwą. Często jest urozmaicany różnymi dodatkami, które dodają mu smaku i wyjątkowej tekstury.

 

Spring Focaccia firmy Milbo Italian to sproszkowany koncentrat zakwasu chlebowego, wytworzony na drodze precyzyjnej fermentacji oryginalnej włoskiej mąki typu Focaccia. Użycie zakwasu w ilości 5% w stosunku do ogólnej ilości mąki pozwala osiągnąć najlepsze rezultaty i umożliwi nazywanie uzyskanego chleba mianem autentycznej Focacci.

 

Do produkcji tego wyjątkowego chleba są potrzebne: 5 % zakwas Spring Focaccia w stosunku, mąka, drożdże, woda

 

Sugerowane dodatki i nadzienia: Tradycyjnie chleb Focaccia jest wykańczany mieszaniną oliwy z oliwek i letniej wody, soli morskiej i liśćmi rozmarynu. Równie często spotyka się Focaccię podawaną z dodatkiem sera, pomidorów czy też cebuli.

 

Dodatki: Oliwa z oliwek jest najlepszym dodatkiem do chleba Focaccia.

 

 

 

UWAGA!

 

Zakwas instant nie powoduje wyrastania ciasta chlebowego, polepsza smak i aromat gotowego wypieku jak również strukturę miękiszu.

 

Zakwas instant stosujemy razem z drożdżami (świeżymi lub również instant).

 







img
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach
img