Mieszanka na spód do pizzy PIZZA MARGARITA - 2.5 kg
-
Dostępność:
Jest
- Producent: BogutynMłyn
- Cena brutto: 26,32 zł
Mieszanka na spód do pizzy "Margarita"
Skład:
mąka pszenna, mąka pszenna semolina, mleko w proszku, sól, zioła, pieprz czarny, emulgator E472e, mąka enzymatyczna, mąka sojowa, witamina C (przeciwutleniacz)
Sposób przygotowania na:
0,5kg mieszanki:
20g drożdży świeżych 300g wody |
1kg mieszanki:
40g drożdży świeżych 600g wody |
2,5kg mieszanki:
100g drożdży świeżych 1500g wody |
W wodzie o temp. ok. 30 st. C rozpuścić rozkruszone drożdże i dodać do mieszanki. Wyrabiać ciasto (temp. ciasta 26-30 st. C) przez ok. 15 min. mechanicznie lub ręcznie przez ok. 20 min. Czas spoczynku ciasta: ok. 15min. Następnie ciasto rozwałkować do grubości ok. 3-4mm i uformować do kształtu blachy. Przełożyć na blachę i ponakłuwać. Czas fermentacji końcowej: ok. 20-25min. w temp. ok. 30 st. C. Ułożyć dodatki wg uznania. Włożyć do rozgrzanego do ok. 200 st. C piekarnika i piec przez ok. 15 min. do uzyskania jasnozłotego koloru.