img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00

PO 4 LATACH PRZERWY DO SKLEPU POWRÓCIŁY PRODUKTY FIRMY AMANPRANA

img
PRODUCENT:

Mieszanka na spód do pizzy NISKOWĘGLOWODANOWY I WYSOKOBIAŁKOWY - PIZZA ORKISZ MIGDAŁOWA (PROTEIN PIZZA) - 0.5 kg + drożdże GRATIS

  • Dostępność: Jest Jest
  • Producent: BogutynMłyn
  • Cena brutto: 18,81 zł
szt.
  • Dodaj do mojej listy

    Mieszanka na spód do pizzy Orkisz Migdałowy

    (niskowęglowodanowa, wysokobiałkowa)

     

    Wartość odżywcza w 100g mieszanki:

    Białko – 30g (5 x więcej niż w spodzie do pizzy z białej mąki)

    Węglowodany – 35g (2 x mniej niż w spodzie do pizzy z białej mąki)

    Tłuszcz roślinny – 8g

    Wartość energetyczna – 344 kcal

     

    Wyjątkowa kompozycja wysokowartościowego białka, mąki orkiszowej pełnoziarnistej, szlachetnych tłuszczy roślinnych, soli mineralnych oraz witamin. Dzięki dużej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz białek roślinnych, pizza wytworzona z tej mieszanki doskonale zaspokaja uczucie głodu będąc jednocześnie wyjątkowo smaczna. Wpływa na prawidłową przemianę materii, dobre trawienie oraz obniżenie poziomu cholesterolu LDL. Polecana dla osób z nadwagą oraz diabetyków. Spożywana w umiarkowanych ilościach (100 – 150g dziennie) jest powoli przyswajana przez organizm nie podnosząc poziomu cukru we krwi. Nie powoduje wzrostu łaknienia i na wiele godzin daje uczucie sytości.

     

    Składniki: 40% mąka orkiszowa pełnoziarnista, 15% mąka migdałowa, naturalne białko pszenne, otręby owsiane, białko konopne BIO, białko ryżowe BIO, mączka słodowa jęczmienna, przyprawy (zioła prowansalskie, oregano, czosnek mielony), naturalny suchy zakwas, sól.

     

     

    Sposób przygotowania w automacie do chleba:

    Wlewamy do foremki automatu 0,36l wody (360 ml; temp. ok. 30°C) oraz 1 łyżkę oleju lub oliwy. Dodajemy 15g drożdży świeżych lub 4g drożdży instant. Wsypujemy 0,5kg mieszanki na spód do pizzy Orkisz Migdałowy. Uruchamiamy automat na programie 1h30min- rozczynianie ciasta. Wyrośnięte ciasto przekładamy z foremki automatu na natłuszczoną (lub wyłożoną papierem do pieczenia) blaszkę z piekarnika i formujemy pożądany kształt spodu do pizzy. Odstawiamy w ciepłe miejsce do ponownego wyrośnięcia na 15-20 minut. Po tym czasie dodajemy wybrane przez siebie dodatki i pieczemy w dobrze rozgrzanym piekarniku do 200 st C ok 15-20 min.

     

     

    Sposób przygotowania ręczny:

    Do miski wsypujemy 0,5kg mieszanki na spód do pizzy Orkisz Migdałowy. Wlewamy 0,36l wody (360 ml; temp. ok. 30°C) oraz 1 łyżkę oleju. Dodajemy 15g drożdży świeżych lub 4g drożdży instant. Wyrabiamy ciasto ręcznie lub robotem do chleba przez 20-25min. Odstawiamy do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto przekładamy na natłuszczoną (lub wyłożoną papierem do pieczenia) blaszkę z piekarnika i formujemy pożądany kształt spodu do pizzy. Odstawiamy w ciepłe miejsce do ponownego wyrośnięcia na 15-20 minut. Po tym czasie dodajemy wybrane przez siebie dodatki i pieczemy w dobrze rozgrzanym piekarniku do 200 st C ok 15-20 min.

     

    Z 0,5kg mieszanki można wykonać np. 2 okrągłe spody do pizzy o średnicy ok 30cm

    img
    Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach