img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00
img
PRODUCENT:

Mieszanka chlebowa - NISKOWĘGLOWODANOWA ORKISZ MIGDAŁOWY - 2.5 kg + drożdże GRATIS

  • Dostępność: Jest Jest
  • Producent: BogutynMłyn
  • Bestseller Top 10 Promocja
  • Cena brutto: 92,89 zł
szt.
  • Dodaj do mojej listy

    UWAGA ! W naszych mieszankach sól kuchenną zamieniliśmy na różową sól himalajską bogatą w 84 minerały.

    Mieszanka
    chlebowa: Orkisz Migdałowy

     

    (niskowęglowodanowa) 2,5 kg

     

     

     

    Wartość
    odżywcza w 100g chleba:

     

    Białko
    – 30g, Węglowodany 23g
    (ok. trzy razy mniej niż w białym chlebie), Tłuszcz roślinny –
    15,7g, Wartość energetyczna – 270 kcal

     



     

    Wyjątkowa kompozycja
    wysokowartościowego białka, węglowodanów, szlachetnych
    tłuszczy roślinnych, soli mineralnych oraz witamin. Dzięki dużej
    zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz białek
    roślinnych, chleb wytworzony z tej mieszanki doskonale zaspokaja
    uczucie głodu. Wpływa na prawidłową przemianę materii, dobre
    trawienie oraz obniżenie poziomu cholesterolu LDL. Polecany dla
    osób z nadwagą oraz diabetyków.
    Spożywany w
    umiarkowanych ilościach (100 – 150g dziennie) jest powoli
    przyswajany przez organizm nie podnosząc poziomu cukru we krwi. Nie
    powoduje wzrostu łaknienia i na wiele godzin daje uczucie sytości.

     

    Składniki: 40%
    mąka orkiszowa pełnoziarnista, 15% mąka migdałowa, ziarno
    słonecznika, naturalne białko pszenne, siemię lniane, babka
    płesznik, naturalny suchy zakwas, sól.

     

    Termin przydatności do
    produkcji chleba
    :

     

    Waga
    netto:

     

    Warunki przechowywania:
    chłodne (6-20° C), suche (wilgotność 40-60%) i przewiewne
    miejsce w opakowaniu zamkniętym.

     

    Sposób
    przygotowania w automacie do chleba:

     

    Wlewamy do foremki
    automatu 0,3l wody (300 ml; temp. ok. 30°C). Wsypujemy 0,5kg
    mieszanki Orkisz Migdałowy. Dodajemy 15g drożdży świeżych lub 4g
    drożdży instant. Uruchamiamy automat na
    programie 1h30min- rozczynianie ciasta. Po 30min. wyjmujemy
    mieszadełka z foremki automatu.

    Ośki mieszadeł można posmarować tłuszczem
    .
    Formujemy łopatką lub dłonią ciasto na kształt wałka lub kuli i
    pozostawiamy w foremce automatu do zakończenia programu. Następnie
    włączmy automat na program 1h00min – pieczenie.

     

    Sposób
    przygotowania ręczny do pieczenia w piekarniku:

     

    Do
    miski wsypujemy 0,5kg mieszanki Orkisz Migdałowy. Wlewamy 0,3l wody
    o temp. ok. 30° C. Dodajemy 15g drożdży świeżych lub 4g
    drożdży instant. Wyrabiamy ciasto robotem do chleba przez 20-25min.
    na wolnych obrotach (ciasto można wyrabiać ręcznie). Formujemy
    ciasto dłońmi na kształt wałka i umieszczamy je w natłuszczonej
    foremce. Odstawiamy ciasto przykryte ściereczką w ciepłe miejsce
    (temp. 27 – 30°C) do wyrośnięcia na ok. 60min. Piekarnik
    nagrzewamy do temp. 210°C (z termoobiegiem – 180°C) i
    wkładamy foremkę z ciastem w połowie wysokości. Dobrze jest
    wytworzyć w piekarniku parę wodną przez ok. 5 min. Czas pieczenia
    ok. 45 min. przy stopniowo obniżanej temp. do 100°C.

     

    Wydajność: z
    0,5kg mieszanki otrzymujemy ok. 680g chleba.

    img
    Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach