img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00
img
WITAMY W NASZYM NOWYM SKLEPIE
img
PRODUCENT:

Mieszanka chlebowa - NISKOWĘGLOWODANOWA ORKISZ MIGDAŁOWY - 2.5 kg = 0.5 kg x 5 szt + drożdże GRATIS PROMOCJA -10% !

  • Dostępność: Jest Jest
  • Producent: BogutynMłyn
  • Cena brutto: 60,70 zł
szt.

UWAGA ! W naszych mieszankach sól kuchenną zamieniliśmy na różową sól himalajską bogatą w 84 minerały.

Mieszanka
chlebowa: Orkisz Migdałowy

 

(niskowęglowodanowa) 5 szt opakowań po 0.5 kg = 2,5 kg

 

 

 

Wartość
odżywcza w 100g chleba:

 

Białko
– 30g, Węglowodany 23g
(ok. trzy razy mniej niż w białym chlebie), Tłuszcz roślinny –
15,7g, Wartość energetyczna – 270 kcal

 



 

Wyjątkowa kompozycja
wysokowartościowego białka, węglowodanów, szlachetnych
tłuszczy roślinnych, soli mineralnych oraz witamin. Dzięki dużej
zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz białek
roślinnych, chleb wytworzony z tej mieszanki doskonale zaspokaja
uczucie głodu. Wpływa na prawidłową przemianę materii, dobre
trawienie oraz obniżenie poziomu cholesterolu LDL. Polecany dla
osób z nadwagą oraz diabetyków.
Spożywany w
umiarkowanych ilościach (100 – 150g dziennie) jest powoli
przyswajany przez organizm nie podnosząc poziomu cukru we krwi. Nie
powoduje wzrostu łaknienia i na wiele godzin daje uczucie sytości.

 

Składniki: 40%
mąka orkiszowa pełnoziarnista, 15% mąka migdałowa, ziarno
słonecznika, naturalne białko pszenne, siemię lniane, babka
płesznik, naturalny suchy zakwas, sól.

 

Termin przydatności do
produkcji chleba
:

 

Waga
netto:

 

Warunki przechowywania:
chłodne (6-20° C), suche (wilgotność 40-60%) i przewiewne
miejsce w opakowaniu zamkniętym.

 

Sposób
przygotowania w automacie do chleba:

 

Wlewamy do foremki
automatu 0,3l wody (300 ml; temp. ok. 30°C). Wsypujemy 0,5kg
mieszanki Orkisz Migdałowy. Dodajemy 15g drożdży świeżych lub 4g
drożdży instant. Uruchamiamy automat na
programie 1h30min- rozczynianie ciasta. Po 30min. wyjmujemy
mieszadełka z foremki automatu.

Ośki mieszadeł można posmarować tłuszczem
.
Formujemy łopatką lub dłonią ciasto na kształt wałka lub kuli i
pozostawiamy w foremce automatu do zakończenia programu. Następnie
włączmy automat na program 1h00min – pieczenie.

 

Sposób
przygotowania ręczny do pieczenia w piekarniku:

 

Do
miski wsypujemy 0,5kg mieszanki Orkisz Migdałowy. Wlewamy 0,3l wody
o temp. ok. 30° C. Dodajemy 15g drożdży świeżych lub 4g
drożdży instant. Wyrabiamy ciasto robotem do chleba przez 20-25min.
na wolnych obrotach (ciasto można wyrabiać ręcznie). Formujemy
ciasto dłońmi na kształt wałka i umieszczamy je w natłuszczonej
foremce. Odstawiamy ciasto przykryte ściereczką w ciepłe miejsce
(temp. 27 – 30°C) do wyrośnięcia na ok. 60min. Piekarnik
nagrzewamy do temp. 210°C (z termoobiegiem – 180°C) i
wkładamy foremkę z ciastem w połowie wysokości. Dobrze jest
wytworzyć w piekarniku parę wodną przez ok. 5 min. Czas pieczenia
ok. 45 min. przy stopniowo obniżanej temp. do 100°C.

 

Wydajność: z
0,5kg mieszanki otrzymujemy ok. 680g chleba.

img
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz rabat na zakupy, oraz informację o nowościach i promocjach
img