img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00
ZRÓB ZAKUPY ZA MIN. 50ZŁ
I WYBIERZ PREZENT
img
PRODUCENT:

Mieszanka chlebowa - CHLEB ŻYTNI ZE ŚLIWKAMI - 10 kg + drożdże GRATIS !NOWOŚĆ!

  • Dostępność: Jest Jest
  • Producent: BogutynMłyn
  • INFORMACJA
    ALERGENNA

     

    Produkt
    zawiera alergen: gluten. Może zawierać alergeny: orzeszki
    ziemne i inne orzechy, gorczycę, seler, sezam, soję, jajka.

    Mieszanka
    chlebowa – CHLEB ŻYTNI ZE ŚLIWKAMI

     



     

    Pieczywo o wysokich
    walorach dietetycznych i zdrowotnych. Wypiekane metodą tradycyjną z
    mąki żytniej wzbogaconej dodatkiem ziaren i suszonych śliwek.
    Doskonale trafia w gusta wymagających konsumentów.

     

    ZALETY:

     

    • Połączenie
      wyśmienitego smaku i długiej świeżości

    • Chrupiąca skórka w
      połączeniu z optymalną porowatością miękiszu

    • Dobroczynny wpływ na
      zdrowie

     

    OPIS:

     

    Doskonale zbilansowana
    kompozycja ziaren zbożowych pod względem walorów smakowych,
    zdrowotnych i ceny

     

    SKŁAD:
    mąka żytnia, śruta żytnia, siemię lniane, mąka żytnia
    całoziarnowa, śliwki suszone, śruta pszenna, mąka żytnia
    słodowa, sól różowa himalajska, kwas cytrynowy

     

    Sposób użycia w
    automacie
    : wsypujemy do automatu 0,5 kg
    mieszanki dodajemy 0,31 l wody (310 ml, temp. Ok. 30 °C) oraz
    drożdże suche 2 g, uruchamiamy piekarnik na programie podstawowym
    (ok. 3 h).

     

    Sposób użycia w
    piekarniku
    : do miski wsypujemy 500 g
    mieszanki, wlewamy 310 ml letniej wody, dodajemy 15 g drożdży
    świeżych lub 2 g drożdży instant. Wyrabiamy ciasto mikserem ok. 3
    minuty na wolnych obrotach, następnie 8 minut na szybszych obrotach
    (ciasto można wyrabiać ręcznie). Po wymieszaniu pozostawiamy
    ciasto pod przykryciem, najlepiej w ciepłym miejscu na ok. 20 min.
    Po wyjęciu wyrośniętego ciasta przekładamy je do wysmarowanej
    olejem formy o wymiarach ok. 25/11/7 cm lub dwóch mniejszych i
    pozostawiamy do wyrośnięcia na ok. 60 min. Kiedy ciasto podwoi
    swoją objętość wkładamy je do piekarnika nagrzanego do temp. 210
    °C. Dobrze jest umieścić w piekarniku naczynie z wodą
    (żaroodporne). Po ok. 5 min. Od rozpoczęcia pieczenia należy wyjąć
    naczynie.

     

  • Cena brutto: 68,60 zł
szt.
img
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach