Mieszanka chlebowa - CHLEB ŻYTNI ZE ŚLIWKAMI - 0.5 kg + drożdże GRATIS !NOWOŚĆ!
-
Dostępność:
Brak
- Producent: BogutynMłyn
-
Połączenie
wyśmienitego smaku i długiej świeżości -
Chrupiąca skórka w
połączeniu z optymalną porowatością miękiszu -
Dobroczynny wpływ na
zdrowie
INFORMACJA
ALERGENNA
Produkt
zawiera alergen: gluten. Może zawierać alergeny: orzeszki
ziemne i inne orzechy, gorczycę, seler, sezam, soję, jajka.
Mieszanka
chlebowa – CHLEB ŻYTNI ZE ŚLIWKAMI
Pieczywo o wysokich
walorach dietetycznych i zdrowotnych. Wypiekane metodą tradycyjną z
mąki żytniej wzbogaconej dodatkiem ziaren i suszonych śliwek.
Doskonale trafia w gusta wymagających konsumentów.
ZALETY:
OPIS:
Doskonale zbilansowana
kompozycja ziaren zbożowych pod względem walorów smakowych,
zdrowotnych i ceny
SKŁAD:
mąka żytnia, śruta żytnia, siemię lniane, mąka żytnia
całoziarnowa, śliwki suszone, śruta pszenna, mąka żytnia
słodowa, sól różowa himalajska, kwas cytrynowy
Sposób użycia w
automacie: wsypujemy do automatu 0,5 kg
mieszanki dodajemy 0,31 l wody (310 ml, temp. Ok. 30 °C) oraz
drożdże suche 2 g, uruchamiamy piekarnik na programie podstawowym
(ok. 3 h).
Sposób użycia w
piekarniku: do miski wsypujemy 500 g
mieszanki, wlewamy 310 ml letniej wody, dodajemy 15 g drożdży
świeżych lub 2 g drożdży instant. Wyrabiamy ciasto mikserem ok. 3
minuty na wolnych obrotach, następnie 8 minut na szybszych obrotach
(ciasto można wyrabiać ręcznie). Po wymieszaniu pozostawiamy
ciasto pod przykryciem, najlepiej w ciepłym miejscu na ok. 20 min.
Po wyjęciu wyrośniętego ciasta przekładamy je do wysmarowanej
olejem formy o wymiarach ok. 25/11/7 cm lub dwóch mniejszych i
pozostawiamy do wyrośnięcia na ok. 60 min. Kiedy ciasto podwoi
swoją objętość wkładamy je do piekarnika nagrzanego do temp. 210
°C. Dobrze jest umieścić w piekarniku naczynie z wodą
(żaroodporne). Po ok. 5 min. Od rozpoczęcia pieczenia należy wyjąć
naczynie.
- Cena brutto: 8,17 zł