img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 17:00
img
PRODUCENT:

Mieszanka chlebowa - CHLEB ORKISZ ZIELONY (z młodym jęczmieniem BIO) - 10 kg + drożdże GRATIS !NOWOŚĆ!

  • Dostępność: Brak Brak
  • Producent: BogutynMłyn
  • INFORMACJA
    ALERGENNA

     

    Produkt
    zawiera alergen: gluten. Może zawierać alergeny: orzeszki
    ziemne i inne orzechy, gorczycę, seler, sezam, soję, jajka.

    Mieszanka chlebowa - chleb
    orkisz zielony (z młodym jęczmieniem BIO)

     

     

     

    Orkisz jest prastarą
    odmianą pszenicy. Obecnie obserwujemy powrót orkiszu do naszej diety. Dodatek
    mąki orkiszowej do ciasta, poprawia smak i aromat chleba oraz zapewnia
    długotrwałą świeżość, a jęczmień nadaje ciekawy kolor i dodatkowe cenne wartości
    odżywcze. Codzienne spożywanie chleba z orkiszem i młodym jęczmieniem polepsza
    samopoczucie i korzystnie wpływa na zdrowie. Taki chleb jest doskonałą
    alternatywą żywieniową dla osób cierpiących na choroby
    cywilizacyjne.

     

     

     

    OPIS: Mieszanka piekarska pozwalająca na szybkie otrzymanie
    chleba orkiszowego o niepowtarzalnym smaku i dodatkową zawartością cennych
    wartości odżywczych proszku z młodych źdźbeł zielonego
    jęczmienia BIO.

     

     

     

    SKŁAD: mąka orkiszowa ekologiczna pełnoziarnista (30%) , mąka
    pszenna, mąka żytnia, młody jęczmień w proszku BIO (4%), suchy zakwas, sól różowa
    himalajska

     

     

     

    Sposób użycia w
    automacie
    : wsypujemy do automatu 0,5 kg
    mieszanki dodajemy 0,35 l wody (350 ml, temp. Ok. 30 °C) oraz drożdże suche 4 g,
    uruchamiamy piekarnik na programie podstawowym (ok. 3
    h).

     

    Sposób użycia w
    piekarniku:
    do miski wsypujemy 500 g
    mieszanki, wlewamy 370 ml letniej wody, dodajemy 15 g drożdży świeżych lub 4 g
    drożdży instant. Wyrabiamy ciasto mikserem ok. 3 minuty na wolnych obrotach,
    następnie 8 minut na szybszych obrotach (ciasto można wyrabiać ręcznie). Po
    wymieszaniu pozostawiamy ciasto pod przykryciem, najlepiej w ciepłym miejscu na
    ok. 20 min. Po wyjęciu wyrośniętego ciasta przekładamy je do wysmarowanej olejem
    formy o wymiarach ok. 25/11/7 cm lub dwóch mniejszych i pozostawiamy do
    wyrośnięcia na ok. 60 min. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość wkładamy je do
    piekarnika nagrzanego do temp. 210 °C. Dobrze jest umieścić w piekarniku
    naczynie z wodą (żaroodporne). Po ok. 5 min. Od rozpoczęcia pieczenia należy
    wyjąć naczynie.

  • Cena brutto: 137,05 zł
Niedostępny
szt.
  • Dodaj do mojej listy
    img
    Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach