Sklep jest nową platformą. Konta założone między 2006 a 2017 rokiem należy założyć ponownie.
Ceny zostały obniżone od 12% do 20% na wszystkich produktach w sklepie, ale jednocześnie nie udzielamy już rabatów.
img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00
WITAMY W NASZYM NOWYM SKLEPIE
img
PRODUCENT:

Mieszanka chlebowa - CHLEB LAWENDOWY - 10 kg + drożdże GRATIS !NOWOŚĆ!

  • Dostępność: Jest Jest
  • Producent: BogutynMłyn
  • INFORMACJA
    ALERGENNA

     

    Produkt
    zawiera alergen: gluten. Może zawierać alergeny: orzeszki
    ziemne i inne orzechy, gorczycę, seler, sezam, soję, jajka.

    MIESZANKA
    CHLEBOWA – CHLEB LAWENDOWY

     



     

    Skład:
    mąka żytnia 720, mąka pszenna 850, suchy zakwas, suszone kwiaty
    lawendy, zioła prowansalskie, sól różowa
    himalajska
    oraz osobno zapakowane drożdż

     

    Sposób
    użycia w automacie
    : wsypujemy do automatu 500g mieszanki,
    dodajemy 0,3 l wody (300 ml, temp. ok. 30 st. C) oraz drożdże suche
    2 g i uruchamiamy piekarnik na programie podstawowym (ok. 3 h)

     

    Sposób
    użycia w piekarniku
    : do miski wsypujemy 500g mieszanki, wlewamy
    0,32 l letniej wody, dodajemy 15 g drożdży świeżych lub 2 g
    drożdży instant. Wyrabiamy ciasto mikserem ok. 3 minuty na wolnych
    obrotach, następnie ok. 8 min na szybszych (ciasto można wyrobić
    ręcznie). Po wymieszaniu pozostawiamy ciasto pod przykryciem,
    najlepiej w ciepłym miejscu na ok. 20 min. Po wyjęciu wyrośniętego
    ciasta przekładamy je do wysmarowanej olejem formy o wymiarach ok.
    25/11/7 cm lub dwóch mniejszych i pozostawiamy do wyrośnięcia na
    ok. 60 min. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość wkładamy je do
    piekarnika nagrzanego do temperatury 210 st C. Dobrze jest umieścić
    w piekarniku naczynie z wodą (żaroodporne). Po ok. 5 minutach od
    rozpoczęcia pieczenia należy wyjąć naczynie.

     

  • Cena brutto: 45,80 zł
szt.
img
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach
img