Mieszanka chlebowa - CHLEB LAWENDOWY - 0.5 kg + drożdże GRATIS !NOWOŚĆ!
-
Dostępność:
Brak
- Producent: BogutynMłyn
INFORMACJA
ALERGENNA
Produkt
zawiera alergen: gluten. Może zawierać alergeny: orzeszki
ziemne i inne orzechy, gorczycę, seler, sezam, soję, jajka.
MIESZANKA
CHLEBOWA – CHLEB LAWENDOWY
Skład:
mąka żytnia 720, mąka pszenna 850, suchy zakwas, suszone kwiaty
lawendy, zioła prowansalskie, sól różowa
himalajska oraz osobno zapakowane drożdż
Sposób
użycia w automacie: wsypujemy do automatu 500g mieszanki,
dodajemy 0,3 l wody (300 ml, temp. ok. 30 st. C) oraz drożdże suche
2 g i uruchamiamy piekarnik na programie podstawowym (ok. 3 h)
Sposób
użycia w piekarniku: do miski wsypujemy 500g mieszanki, wlewamy
0,32 l letniej wody, dodajemy 15 g drożdży świeżych lub 2 g
drożdży instant. Wyrabiamy ciasto mikserem ok. 3 minuty na wolnych
obrotach, następnie ok. 8 min na szybszych (ciasto można wyrobić
ręcznie). Po wymieszaniu pozostawiamy ciasto pod przykryciem,
najlepiej w ciepłym miejscu na ok. 20 min. Po wyjęciu wyrośniętego
ciasta przekładamy je do wysmarowanej olejem formy o wymiarach ok.
25/11/7 cm lub dwóch mniejszych i pozostawiamy do wyrośnięcia na
ok. 60 min. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość wkładamy je do
piekarnika nagrzanego do temperatury 210 st C. Dobrze jest umieścić
w piekarniku naczynie z wodą (żaroodporne). Po ok. 5 minutach od
rozpoczęcia pieczenia należy wyjąć naczynie.
- Cena brutto: 6,06 zł