Sklep jest nową platformą. Konta założone między 2006 a 2017 rokiem należy założyć ponownie.
Ceny zostały obniżone od 12% do 20% na wszystkich produktach w sklepie, ale jednocześnie nie udzielamy już rabatów.
img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00
WITAMY W NASZYM NOWYM SKLEPIE
img
PRODUCENT:

Mieszanka chlebowa - CHLEB BAWARSKI - 10 kg + drożdże GRATIS

  • Dostępność: Brak Brak
  • Producent: BogutynMłyn
  • Cena brutto: 129,40 zł
Niedostępny
szt.

Chleb o wyjątkowo ciemnym i pulchnym miękiszu, o smaku prażonej mąki słodowej,
mocno aromatyczny. Najlepiej smakuje z serami. Zawiera siemię lniane i
słonecznik.

Mieszanka na chleb Bawarski

 

Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, prażona mąka słodowa,
słonecznik, siemię lniane, dekstroza, naturalne płatki drożdzowe,
sól różowa himalajska, białko pszenne, wit. C

 

Warunki przechowywania: chłodne (6-20 st. C), suche (wilgotność
40-60%) i przewiewne miejsce w opakowaniu zamkniętym

 

Sposób przygotowania w automacie:

 

Wlewamy do foremki automatu 270ml wody (o temp. ok. 30 st. C).
Dodajemy 6g drożdży instant lub 15g drożdży świeżych a
następnie wsypujemy 0,5kg mieszanki. Uruchamiamy automat na
programie wyrabianie ciasta (1h25min lub 1h30min, w zależności od
rodzaju automatu). Po zakończeniu mieszania wyjmujemy z automatu
mieszadła, wyrównujemy ciasto w foremce i pozostawiamy do
wyrośnięcia (przy drożdżach świeżych ok. 40min, lub instant –
1h30min). Po wyrośnięciu wyłączamy program wyrabiania ciasta i
włączamy program pieczenia na ok. 50min. Wyjmujemy foremkę z
chlebem z automatu i pozostawiamy do wystygnięcia.

 

UWAGA! Mieszankę można wyrobić ręcznie, w misce, dodając w/w
składniki. Ciasto po wstępnym wyrośnięciu przekładamy do
natłuszczonej foremki i pozostawiamy do ostatecznego wyrośnięcia w
temp. ok. 30 st. C - aż podwoi swoją objętość. Pieczemy w
rozgrzanym piekarniku w temp. ok. 220 st. C przez ok. 50min.

 

 

img
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach
img