img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00

PO 4 LATACH PRZERWY DO SKLEPU POWRÓCIŁY PRODUKTY FIRMY AMANPRANA

img
PRODUCENT:

Mieszanka chlebowa - CHLEB BAWARSKI - 0.75 kg + drożdże GRATIS

  • Dostępność: Brak Brak
  • Producent: BogutynMłyn
  • Cena brutto: 20,00 zł
Niedostępny
szt.
  • Dodaj do mojej listy

    Chleb o wyjątkowo ciemnym i pulchnym miękiszu, o smaku prażonej mąki słodowej,
    mocno aromatyczny. Najlepiej smakuje z serami. Zawiera siemię lniane i
    słonecznik.


    Mieszanka na chleb Bawarski

    Składniki: mąka orkiszowa, mąka żytnia, mąka pszenna, nasiona lnu, ziarno słonecznika, suszony zakwas orkiszowy, sól, płatki ziemniaczane, słód żytni, przyprawy (zawierają soję), gluten pszenny, enzymy, glukoza

    Termin przydatności do produkcji chleba:



    Waga netto: 0,75kg

    Warunki przechowywania: chłodne (6-20 st. C), suche (wilgotność 40-60%) i przewiewne miejsce w opakowaniu zamkniętym

    Sposób przygotowania w automacie:

    Wlewamy do foremki automatu 450ml wody (o temp. ok. 30 st. C). Dodajemy 8g drożdży instant lub 30g drożdży świeżych a następnie wsypujemy 0,75kg mieszanki. Uruchamiamy automat na programie wyrabianie ciasta (1h25min lub 1h30min, w zależności od rodzaju automatu). Po zakończeniu mieszania wyjmujemy z automatu mieszadła, wyrównujemy ciasto w foremce i pozostawiamy do wyrośnięcia na 40-60 min. Po wyrośnięciu wyłączamy program wyrabiania ciasta i włączamy program pieczenia na ok. 50-60min. Wyjmujemy foremkę z chlebem z automatu i pozostawiamy do wystygnięcia.

    UWAGA! Mieszankę można wyrobić ręcznie, w misce, dodając w/w składniki. Ciasto po wstępnym wyrośnięciu przekładamy do natłuszczonej foremki i pozostawiamy do ostatecznego wyrośnięcia w temp. ok. 30 st. C - aż podwoi swoją objętość. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temp. ok. 220 st. C przez ok. 50-60 min.

    img
    Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach