img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 17:00
img
PRODUCENT:

Mieszanka chlebowa - CHLEB ALPEJSKI - 0.75 kg + drożdże GRATIS

  • Cena brutto: 13,32 zł
szt.
  • Dodaj do mojej listy

    Chleb Alpejski posiada dużą zawartość mąk pełnoziarnistych, płatków pszennych i
    owsianych, ziarem słonecznika i siemienia lnianego. Swój wyjątkowy smak i aromat
    zyskuje dzięki dodatkowi ziarem maku. Pyszny z samym masłem.


    Mieszanka na chleb Alpejski

     

    Składniki: mąka pszenna typ 650, maka owsiana, płatki owsiane,
    płatki pszenne, słonecznik, śruta pszenna, siemię lniane, mak,
    suchy zakwas, prażona maka słodowa, pełne mleko w proszku, białko
    pszenne, sól różowa himalajska

    Waga netto: 0,75kg

     

    Warunki przechowywania: chłodne (6-20 st. C), suche (wilgotność
    40-60%) i przewiewne miejsce w opakowaniu zamkniętym

     

    Sposób przygotowania w automacie:

     

    Wlewamy do foremki automatu 390ml wody (o temp. ok. 30 st. C).
    Dodajemy 9g drożdży instant lub 23g drożdży świeżych a
    następnie wsypujemy 0,75kg mieszanki. Uruchamiamy automat na
    programie wyrabianie ciasta (1h25min lub 1h30min, w zależności od
    rodzaju automatu). Po zakończeniu mieszania wyjmujemy z automatu
    mieszadła, wyrównujemy ciasto w foremce i pozostawiamy do
    wyrośnięcia (przy drożdżach świeżych ok. 40min, lub instant –
    1h30min). Po wyrośnięciu wyłączamy program wyrabiania ciasta i
    włączamy program pieczenia na ok. 60min. Wyjmujemy foremkę z
    chlebem z automatu i pozostawiamy do wystygnięcia.

     

    UWAGA! Mieszankę można wyrobić ręcznie, w misce, dodając w/w
    składniki. Ciasto po wstępnym wyrośnięciu przekładamy do
    natłuszczonej foremki i pozostawiamy do ostatecznego wyrośnięcia w
    temp. ok. 30 st. C - aż podwoi swoją objętość. Pieczemy w
    rozgrzanym piekarniku w temp. ok. 220 st. C przez ok. 60min.



    img
    Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach