Powrót do listy produktów
Sos Shoyu charakteryzuje się lekkim alkoholowym posmakiem - jest to wynik fermentacji pszenicy. W związku z tym nadaje się do dłuższego gotowania , najlepiej dodać go pod koniec przygotowania posiłku, aby sos nie utracił charakterystycznego aromatu. Shoyu doskonale komponuje się z piklami , w potrawach z woka, z ryżem, makaronem, sushi, sashimi i duszonymi warzywami. Produkt pasteryzowany.
Skład:
Woda, soja*, pszenica*, sól morska, koji (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 246 kJ / 59 kcal
Tłuszcz - 0,10 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 4,90 g
w tym cukry - 0 g
Białko - 9,00 g
Sól - 14 g
Pojemność: 250ml
Producent:
Lima