img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 17:00
img
PRODUCENT:

Zakwas chlebowy - IBIS LeSaffre - 1 kg

  • Cena brutto: 23,59 zł
Niedostępny
szt.
  • Dodaj do mojej listy

    Suchy zakwas IBIS LeSaffre - opakowanie 1 kg (przepakowywane z większych opakowań)

     

    Skład: mąka pszenna, kwas cytrynowy, kwas mlekowy

    Zastosowanie: Suchy zakwas do różnego rodzaju pieczywa żytniego i mieszanego.

    Zalety stosowania:
    - wysokoskoncentrowany i ekonomiczny w użyciu
    - skraca i ułatwia proces produkcji
    - nadaje pieczywu właściwy smak i aromat zastępując prowadzenie wielofazowe
    - szczególnie przydatny podczas zwiększonej produkcji i przy nieplanowanych zamówieniach
    - może być używany jako regulator kwasowości w połączeniu z procesem fermentacji kilkufazowej.

    Dozowanie: od 8 do 12 gram na 1 kg mąki

    Okres przechowywania: 24 miesiące w zamkniętym opakowaniu w miejscu suchym w temp. do 25°C
    Przykładowe receptury:
    mąka pszenna t.850 3 kg
    mąka żytnia t.720 7 kg
    Zakwas 0,12 kg
    drożdże 0.2 - 0.25 kg
    sól 0.15 - 0.17 kg
    woda ok. 5.5 - 6 litrów

    mąka pszenna t.850 5 kg
    mąka żytnia t.720 5 kg
    Zakwas 0,11 kg
    drożdże 0.2 - 0.25 kg
    sól 0.15 - 0.17 kg
    woda ok. 5.5 - 6 litrów

    Czas miesienia: miesiarka spiralna 4-6 min
    . miesiarka szybkoobrotowa 6-8 min.

    Zasady stosowania:
    - należy wymieszać na sucho z mąką
    - temperatura ciasta 27-29°C
    - ciasto dzielić i formować po 10 - 20 minutach

    Przy zastosowaniu jako regulatora kwasowości należy dodać przy sporządzaniu fazy ostatniej, tj. ciasta w dawce odpowiednio mniejszej, zależnej od ilości i jakości kwasu uzyskanego metodą fermentacji kilkufazowej

    Zezwolenie : IBIS odpowiada światowym standardom FAO/WHO oraz posiada zezwolenie Głównego Inspektora Sanitarnego nr ZPU 4431-Sd.-Zb.-34/IT/95 z dn 19.07.1995

    Producent: LeSaffre

     

     

     

     

     

    UWAGA!

     

    Zakwas instant nie powoduje wyrastania ciasta chlebowego, polepsza smak i aromat gotowego wypieku jak również strukturę miękiszu.

     

    Zakwas instant stosujemy razem z drożdżami (świeżymi lub również instant).

    img
    Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach