img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 17:00
img
PRODUCENT:

Mąka włoska typ „0” Manitoba 1 kg oryginalna importowana (pieczywo)

  • Dostępność: Jest Jest
  • Producent: Caputo
  • Cena brutto: 12,44 zł
szt.
  • Dodaj do mojej listy

    Oryginalna importowana włoska mąka Manitoba typ „0”

    (Farina di grano tenero tipo 0 Manitoba)

     

     

    Mąka z miękkich gatunków pszenicy Manitoba do wypiekania pieczywa.

     

    Właściwości:

    Siła (W): 400-440

    Elastyczność: (P/L): 0.65-0.8

     


    Mąka Manitoba jest wytwarzana z pszenicy miękkiej i ma bardzo dużą zawartość białka. Ciasto z tej mąki doskonale rozciąga się i ma doskonałą elastyczność.

     

    Typy mąki z pszenicy miękkiej w zależności od siły:


    W 110-150 - zawartość białka 11%, do wyrobu ciasta kruchego, jak również innych wyrobów cukierniczych, które nie potrzebują procesu fermentacji. Nadaje się także do przygotowania makaronu.
    W 220-240 - zawartość białka 13%, do wyrobu pizzy szybkiego dojrzewania (wzrostu) w ciągu 3-6 godzin i focaccii
    W 270-290 - zawartość białka 14%, do wyrobu pizzy średniego dojrzewania (wzrostu) w ciągu 12-24 godzin i focaccii
    W 350-370 - zawartość białka 15%, do wyrobu pizzy trwałego dojrzewania (wzrostu) w ciągu 24-72 godzin i focaccii
    W 360-380 - zawartość białka 14%, do wyrobu produktów spożywczych, które mają być zamrożone i odporne na niskie temperatury (-40 + 4C)
    W 390-420 - zawartość białka 15%, nadaje się do trwałej fermentacji (od 24 godzin), jest to biały chleb, bagietka i włoskie narodowe pieczywo świąteczne (Panettone, Colomba);
    W 480-520 - zawartość białka 16% - to jest mąka do wyrobu chleba z dużymi porami i chrupiącą skórką.

    Przy wyborze "miękkiej" mąki siła to pierwszy wskaźnik, który warto uwzględniać. Prawidłowo wybierając mąkę, można osiągnąć idealną konsystencję ciasta i uzyskać doskonałe wypieki.

     

     

    Producent:
    CAPUTO, Włochy

     

     

    img
    Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach