Mieszanka na biszkopt klasyczny - 1 kg
-
Dostępność:
Jest
- Producent: BogutynMłyn
- Cena brutto: 18,74 zł
Mieszanka na biszkopt klasyczny – opakowanie 1kg
Biszkopt klasyczny to wyjątkowa mieszanka, która umożliwia wypiek (za każdym razem udany!), smakiem i wyglądem nie odbiegającego od domowego, mocno jajecznego biszkoptu. Ciasto po upieczeniu ma głęboką żółta barwę oraz delikatnie słodki, ciasteczkowy smak. Biszkopt klasyczny to mieszanka do przygotowania ciasta biszkoptowego, która pozwala w znacznym stopniu skrócić oraz uprościć proces przygotowania, jednocześnie zapewniając wysoką jakość gotowego wyrobu, który charakteryzuje się porowatością, zwartą strukturą i dużą elastycznością. To najbardziej zbliżony do domowego wypieku biszkopt na rynku. Uniwersalny – można z niego wypiec zarówno ranty, kapsle, rolady, jak i omlety. Idealny zarówno do tradycyjnych wypieków, jak i bardzo nowoczesnych i wytwornych aplikacji.
Sposób wykonania:
|
RANT 1 (śr. 22 cm): |
RANT 2 (śr. 22 cm): |
ROLADA (60x40 cm): |
Biszkopt Klasyczny jaja woda |
250g 125g 50g |
250g 150g 25g |
250g 125g 50g |
Miksuj wszystkie składniki na szybkich obrotach przez około 6-8 minut jak najmocniej napowietrzając masę. Ranty wypiekaj w temp. ok. 180 st. C przez 30-40 minut a rolady w temp. ok. 250 st. C przez około 4-5 minut, bez zaparowania.
Skład: cukier, mąka pszenna, skrobia pszenna, skrobia ziemniaczana, substancja spulchniająca – wodorowęglan sodu, serwatka w proszku, emulgator – lecytyna sojowa, odtłuszczone mleko w proszku, syrop glukozowy, barwnik naturalny