Powrót do listy produktów
Olej z pestek dyni można używać do zielonych sałatek, gotowanych warzyw oraz przeróżnych sosów dla uwydatnienia ich smaku. Posmarowana skórka kurczaka nabierze podczas pieczenia złocisto-brązowego koloru oraz chrupkości.
Skład:
olej z prażonych pestek dyni* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość odżywcza w 100 ml:
Wartość energetyczna - 3367 kJ/819 kcal
Tłuszcz - 91 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 17 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 33 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 41 g
Węglowodany - 0,0 g
w tym cukry - 0,0 g
Białko - 0,0 g
Sól - 0,0 g
Witamina E - 9 mg (75% dziennej referencyjnej wartości spożycia)
kwasy Omega 6 - 41 g
Objętość: 250ml