Powrót do listy produktów
Budyń ryżowy z jabłkiem i cynamonem bezglutenowy BIO 40g Amylon
- Cena brutto: 4,67 zł
Skład:
skrobia ryżowa*, suszone jabłka* (8%), mielony cynamon* (3%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Sposób przygotowania:
Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać 350 ml do garnka, dodać 1 łyżkę cukru (20 g) i pozostawić do zagotowania. Do pozostałego mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia. Budyń można przygotować również na napoju sojowym, czy owsianym. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1489 kJ / 351 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 85 g
w tym cukry: 1,7 g
Białko: 0,8 g
Sól: 0,0 g
Waga: 40g