MAKARON WŁOSKI SPAGHETTI AL NERO DI SEPIA 500G (CZARNE SPAGHETTI) ORYGINALNY IMPORTOWANY LaTrafilata
-
Dostępność:
Brak
- Producent: Pastificio Mazzi
- Cena brutto: 17,96 zł
MAKARON SEMOLINOWY SPAGHETTI AL NERO DI SEPIA 500G
Spaghetti al Nero di Sepia to makaron spaghetti barwiony atramentem z mątwy.
Najświeższe składniki, uważność w dozowaniu, doskonała znajomość ciasta na makaron, dbałość o temperaturę suszenia - o to perfekcyjna receptura, dzięki której Pastificio Mazzi oferuje wysokiej jakości produkty, które przodują na rynku i są dowodem doskonałości smaku tradycyjnej kuchni włoskiej. To nie tylko sztuka i naturalna intuicja, ale przede wszystkim wynik stałej pracy i doskonalenia, pozwala na tak duży wzrost osiągnięć firmy w ciągu ostatnich ponad stu lat działalności. Od podręczników torcoli po najnowocześniejsze maszyny. Pastificio Mazzi dokonał odważnych wyborów, utrzymując rodzinną firmę, która była w stanie kontynuować zaangażowanie i filozofię dziadka Oreste'a, nie zmieniając się w masową fabrykę makaronu. Od lat koncentruje się na makaronie z semoliny przetwarzanym matrycami z brązu. Matryce z brązu mają szczególną właściwość, makaron nie wychodzi tak gładki jak zwykły, lecz bardziej pomarszczony, mniej lśniący, ale domowy i rzemieślniczy. Ten makaron lepiej nadaje się do zatrzymywania sosów i przypraw, pozostawiając w ustach smak dawnych czasów, gdy makaron był tylko domowej roboty!
Skład:
semolina z pszenicy durum, atrament z mątwy (2%), woda
Sposób przyrządzania:
Gotować 9 min. we wrzącej osolonej wodzie
Producent:
Mazzi Oreste e Figli srl., Via Betlemme, 3 - 37060 Lugagnano di Sona (Verona), Italia