img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00
img
PRODUCENT:

Makaron UDON świeży 200g - SAKURA

  • Dostępność: Jest Jest
  • Producent: SAKURA
  • Nowość
  • Cena brutto: 4,71 zł
szt.
  • Dodaj do mojej listy

    Makaron Udon to gruby makaron w stylu japońskim. Jest śliski, gruby (ok. 5mm) i ma zupełnie inną teksturę niż makarony polskie. Dodawany również do dań smażonych, przeważnie w Woku oraz na zimno z sosem Mentsuju. Wyśmienity do zup, ale i nie tylko. Udon jest zazwyczaj podawany na ciepło w delikatnym, aromatycznym wodnistym bulionie z dodatkiem kawałka mięsa, grzybów lub pokrojonych warzyw. Doskonały w japońskich zupach, w wywarze z dashi, mirinu i sosu sojowego lub innych niż zupy potrawach, np. z warzywami i grzybami . Można go też stosować zamiast trudno dostępnego świeżego makaronu szanghajskiego.

     

    Skład:

    maka pszenna, woda, skrobia z tapioki, sól, olej kukurydziany, regulator kwasowości ( kwas mlekowy, mleczan sodu), barwnik (alginian sodu)

    Sposób przygotowania:

    Makaron smażony:

    Wrzuć makaron do wrzącej wody na około 1 minutę, a następnie dobrze odcedź i odstaw. Wlej olej na patelnię i wymieszaj ze sobą ulubione mięso i warzywa, na koniec dodaj makaron ( w razie potrzeby dodaj wodę lub sól). Przed podaniem dodaj swój ulubiony sos.

    Makaron mieszany:

    Gotuj makaron przez około 1 minutę we wrzącej wodzie i odcedź lub otwórz torebkę i podgrzewaj w kuchence mikrofalowej na maksymalnej temperaturze przez około 1 minutę.

     

    Kraj pochodzenia: Chiny

     

    Waga: 200g

    img
    Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach