Makaron niskokaloryczny Shirataki Konjac Rice 200g Diet Rice - ryż
- Cena brutto: 8,20 zł
Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez pszenicy i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.
Głównym składnikiem Diet Noodles jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.
W czym różni się makaron Shirataki Konjac od tradycyjnych makaronów jajecznych?
Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez pszenicy i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.
Linia produktów Diet-Food została stworzona typowo dla ludzi stosujących diety wegańskie i wegetariańskie, jednocześnie nie zapominając o świetnym zastosowaniu tego makaronu dla ludzi, którzy borykają się z problemami nieprzyswajania glutenu. Polecamy również jego spożycie przy stosowanej diecie ketogenicznej.
Sposób przygotowania:
Makaron wypłukać starannie pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie szczelnie zamknięte maksymalnie 3 dni.
Wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna: 33 kJ / 8 kcal
tłuszcz < 0,1g
- w tym nasycone < 0,1g
węglowodany: 1,1g
- w tym cukry < 0,2g
błonnik 1,8g
białko < 0,3g
sól < 0,01g
Masa: 200g