img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00
W ZWIĄZKU Z BARDZO DUŻĄ ILOŚCIĄ ZAMÓWIEŃ TERMIN REALIZACJI WYNOSI MINIMUM 14 DNI ROBOCZYCH
PRZEPRASZAMY ZA UTRUDNIENIA
img
PRODUCENT:

Makaron gryczany na wodzie źródlanej 250g BIO FUSILLI

  • Dostępność: Jest Jest
  • Producent: BIO-Fabijańscy
  • Nowość
  • Cena brutto: 9,87 zł
szt.
  • Dodaj do mojej listy

     

    Ekologiczna mąka z certyfikowanych upraw oraz naturalna woda źródlana, krystalicznie czysta, ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach, naturalnie filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 ml lat to podstawa tego makaronu. Tradycyjne smaki - Nowa jakość. Połączenie polskiej klasyki z włoską finezją stworzyło wyśmienity makaron gryczany.

     

    Skład:

    mąka gryczana*, naturalna woda źródlana (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    Wartość odżywcza w 100g:

    Wartość energetyczna: 1609 kJ / 381 kcal

    Tłuszcz: 3,1 g

    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g

    Węglowodany: 71 g

    w tym cukry: 2,6 g

    Błonnik: 10 g 

    Białko: 13 g 

    Sól: 0,03 g

     

    Przepis na makaron gryczany z borowikami i parmezanem

    Składniki:
    200 g borowików
    50 g cebuli (1 szt.)
    2 łyżki masła klarowanego
    1 łyżeczka startego parmezanu
    1 ząbek czosnku
    pieprz i sól do smaku
    paczka dobrego makaronu gryczanego 

    Wykonanie:

    Makaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. Cebulę obierz, pokrój i podsmaż na lekko złoty kolor. Grzyby oczyść, wrzuć do cebuli, dopraw solą, pieprzem i podduś wszystko ok. 20 min. Na koniec dodaj roztarty czosnek. Na ugotowany makaron wyłóż sos z grzybami, posyp potartym parmezanem. Możesz posypać natką pietruszki dla zdrowia i ozdoby. 

    img
    Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach