img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00

ZRÓB ZAKUPY ZA MIN.50 ZŁ  I  WYBIERZ PREZENT                   

img
PRODUCENT:

Mąka włoska typ „00” Blu 1 kg oryginalna importowana (pizza)

  • Dostępność: Jest Jest
  • Producent: Sole di Napoli
  • Cena brutto: 7,30 zł
szt.

Oryginalna importowana włoska mąka typ „00” Blu

(Farina di grano tenero tipo 00 - Blu)

 

 

Mąka z najwyższej jakości miękkich gatunków pszenicy do wypieku pizzy oraz wyrobu makaronu

 

 

Właściwości:

Siła (W): 260 - 280

Elastyczność: (P/L): 0.55 - 0.65

Wzrost: 12 - 24 godzin

Absorbcja wilgoci: 57 – 60%

 

Typy mąki z pszenicy miękkiej w zależności od siły:


W 110-150 - zawartość białka 11%, do wyrobu ciasta kruchego, jak również innych wyrobów cukierniczych, które nie potrzebują procesu fermentacji. Nadaje się także do przygotowania makaronu.
W 220-240 - zawartość białka 13%, do wyrobu pizzy szybkiego dojrzewania (wzrostu) w ciągu 3-6 godzin i focaccii
W 270-290 - zawartość białka 14%, do wyrobu pizzy średniego dojrzewania (wzrostu) w ciągu 12-24 godzin i focaccii
W 350-370 - zawartość białka 15%, do wyrobu pizzy trwałego dojrzewania (wzrostu) w ciągu 24-72 godzin i focaccii
W 360-380 - zawartość białka 14%, do wyrobu produktów spożywczych, które mają być zamrożone i odporne na niskie temperatury (-40 + 4C)
W 390-420 - zawartość białka 15%, nadaje się do trwałej fermentacji (od 24 godzin), jest to biały chleb, bagietka i włoskie narodowe pieczywo świąteczne (Panettone, Colomba);
W 480-520 - zawartość białka 16% - to jest mąka do wyrobu chleba z dużymi porami i chrupiącą skórką.

Przy wyborze "miękkiej" mąki siła to pierwszy wskaźnik, który warto uwzględniać. Prawidłowo wybierając mąkę, można osiągnąć idealną konsystencję ciasta i wody i ugotować doskonałe wypieki.

 

 

 

Producent:

SOLE DI NAPOLI, Włochy

 

 

img
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach
img