img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00
 
ZRÓB ZAKUPY ZA MIN. 50ZŁ
I  WYBIERZ PREZENT
img
PRODUCENT:

Mąka migdałowa - 0.5 kg

  • Dostępność: Brak Brak
  • Producent: BogutynMłyn
  • Cena brutto: 38,10 zł
Niedostępny
szt.

Wartości odżywcze w 100g:
kcal - 640
białko - 18,5g
tłuszcz - 54g
węglowodany - 19,5g

 

 

Mąka migdałowa 500g

 

 

Zapraszam do spróbowania ciasta z użyciem właśnie mąki migdałowej.

 

Zadziwiajacy smak. Gorąco polecam!

 

Bliskowschodnie ciasto pomarańczowe

 

1 pomarańcza
3 jajka
250 g cukru
200 g mąki migdałowej
55 g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Pomarańczę (w całości) gotujemy przez godzinę na granicy wrzenia. Jajka ubijamy z cukrem, aż nabiorą jasnego koloru. Dodajemy mąkę migdałową, przesianą mąkę i proszek do pieczenia, mieszamy.Pomarańczę kroimy na kawałki, usuwamy pestki i razem ze skórką miksujemy na puree. Puree pomarańczowe łączymy z przygotowaną masą, przekładamy do małej formy tortowej, wysmarowanej masłem. Pieczemy około 45 minut w 180 st. C.Wystudzone ciasto można posmarować gęstym, greckim jogurtem lub serkiem homogenizowanym wymieszanym z marmoladą pomarańczową.

img
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach