img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00
img
PRODUCENT:

Mąka bezglutenowa na chleb i pizzę ( Bread Mix ) 1000g

  • Cena brutto: 15,29 zł
Niedostępny
szt.
  • Dodaj do mojej listy

     

    Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba oraz pizzy Bread Mix to doskonały produkt, który świetnie sprawdza się w kuchni osób będących na diecie pozbawionej glutenu. W jej skład wchodzi mąka owsiana pełnoziarnista, skrobia kukurydziana oraz mąka ryżowa. Dzięki odpowiednio dobranym proporcjom, mieszanka chlebowa zachowuje właściwości charakterystyczne dla mąki pszennej, w tym jej plastyczność. Ta unikalna receptura, pozbawiona konserwantów i ulepszaczy pozwoli w pełni cieszyć się smakiem chrupiącego pieczywa, a jednocześnie dbać o zdrowie. Nasza mieszanka chlebowa bezglutenowa nadaje się również na pizze, która świetnie sprawdzi się podczas okolicznościowych przyjęć, jak i podczas wizyty przyjaciół czy rodziny. Gotowa mieszanka do wypieku Bread Mix to bardzo wydajny produkt. Jedno opakowanie wystarczy na upieczenie dwóch bochenków chleba lub cztery dużej wielkości pizze. Jest również bardzo prosta w zastosowaniu. Wystarczy dodać szczyptę soli, odrobinę oliwy, drożdże, łyżeczkę cukru oraz letnią wodę, aby przygotować ciasto do wypieków. Należy zachować następujące proporcje: 

    na 100 gram mieszanki przypada ok. 100 ml wody

    na 500 gram mieszanki przypada ok. 15 gram drożdży świeżych

    na 500 gram mieszanki przypada ok. 7 gram drożdży suszonych

    Podane miary mieszanki na chleb bezglutenowy są orientacyjne.

     

    Mieszanka na chleb bezglutenowy oraz pizze ma świetnie zbilansowany skład, aby ułatwić przygotowania i skrócić czas spędzony w kuchni. Upieczenie domowego pieczywa jest teraz jeszcze prostsze, a za delikatny smak i odpowiednią konsystencje odpowiada nasza gotowa mieszanka chlebowa.

    Waga: 1kg

     

    Przepis na pizzę bezglutenową:

    Skład: 

    250 g mieszanki Bread Mix BEZGLUTEN

    ¾ łyżeczki soli (5 g)

    ½ łyżki cukru (7 g)

    200 ml letniej wody

    10 g drożdży świeżych lub 5 g drożdży suszonych

    2 łyżki oleju

    Sposób przygotowania:

    Do miski wsypać mieszankę, sól, cukier i wymieszać. Wyrabiać ciasto na gładką masę ręcznie lub mikserem stopniowo dodając wodę z rozpuszczonymi świeżymi drożdżami, na końcu wlewając olej. W przypadku użycia drożdży suchych dodać bezpośrednio do mieszanki. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości na ok. 30 min. Wyrośnięte ciasto rozwałkować lub uformować na cienki placek za pomocą rąk posmarowanych olejem, ułożyć ulubione dodatki i piec przez ok. 30 min w temp. 200°C (bez termoobiegu). 

    img
    Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach