W ZWIĄZKU Z DUŻĄ ILOŚCIĄ ZAMÓWIEŃ TERMIN REALIZACJI MOŻE ULEC WYDŁUŻENIU

PROSIMY O WYROZUMIAŁOŚĆ :)

img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00

ZRÓB ZAKUPY ZA MIN. 50ZŁ

I ODBIERZ PREZENT

img
PRODUCENT:

Maca CZARNA w proszku (Peru) BIO - 1 kg NOWOŚĆ

  • Dostępność: Brak Brak
  • Producent: SuperFoods
  • Cena brutto: 112,00 zł
Niedostępny
szt.

Jej unikatowe właściwości odżywcze i
lecznicze uznane są od tysięcy lat. Maca to wysokowartościowa żywność,
jako suplement diety. Stosowana może być również w stanach
niedożywienia, po przebytych chorobach, regenerująca siły witalne.

 

Czarna maca
to jeden z trzech rodzajów macy (żółta, czarwona i czarna) i - dzięki
bogactwu wartości odżywczych - fantastyczny suplement diety. Polecana
szczególnie osobom poddającym się intensywnemu wysiłkowi fizycznemu
(sportowcy, osoby pracujacy cieżko fizycznie) czy narażonym na stres.
Wzmacnia również układ odpornościowy, polepsza pamięć i koncentrację i
zwiększa witalność. Poprawia płodność u mężczyzn.

 

Maca czarna w swoim składzie posiada więcej niż maca czerwona rozpuszczalnych cukrów redukujących, witaminy B2 i żelaza.

 

Ze względu na
swoje właściwosci adaptogenne długotrwałejej stosowanie nie wykazuje
negatywnych skutków ubocznych a nawet trwały wzrost zdolności
adaptacyjnych organizmu do stresu środowiskowego.

Dawkowanie :
1 łyżeczkę proszku rozmieszać w małej ilości wody lub soku i wypić. Najlepiej stosować rano.




 

Co to jest Maca?

Od
tysięcy lat maca należy do produktów zdrowej żywności w
klimatach zimnych w Andach w Peru. Maca rośnie na wysokość
11,000-14,000 stóp, dzięki czemu jest prawdopodobnie
najdłuższym produktem, należącym do grupy produktów
zdrowej żywności na świecie. Właściwości
macy są opracowywane w ekstremalnych warunkach w jakich jest ona
uprawiana. Dzięki temu maca
jest doskonałym rozwiązaniem
dla osób żyjących w zimnym klimatach lub osób
prowadzących „ekstremalny” styl życia.

Maca należy do
rodziny roślin krzyżowych. Jest dalekim „krewnym” pospolitej
rzodkiewki. Liście rośliny rosną nisko przy ziemi, a jej małe
kwiaty mają biały kolor, typowy dla roślin z rodziny krzyżowych.
Główną częścią roślin jest jednak wyglądający jak
rzodkiewka, korzeń.

Maca należy do grupy produktów
zdrowej żywności i posiada wyjątkowe możliwości dostarczania
energii i siły oraz poprawienia odporności. Maca jest ulubionym
produktem osób uwielbiających surową żywność, wegetarian,
podróżników oraz sportowców, uprawiających
sporty ekstremalne.


 

DZIAŁANIE MACY


 

Sex i Libido

Maca
jest zalecana w przypadku problemów z płodnością oraz w
przypadku innych zaburzeń związanych z aktywnością seksualną.
Jednak w Peru, maca od dawna znana była jako silny AFRODYZJAK.
Badania udowodniły, że wpływa ona na niektóre obszary
ciała, które produkują hormony i substancje energetyzujące,
powodując wzrost libido.

Jest również często
porównywana do innych produktów na erekcję, jednak
peruwiańska maca nie wpływa na układ krążenia. Jej niesamowite
właściwości pobudzające są wynikiem całkowicie naturalnej
równowagi hormonalnej. Jest to bezpieczny naturalny produkt,
który wprowadzi pozytywną zmianę w Twoim małżeństwie oraz
życiu seksualnym! Nie tylko spowoduje wzrost libido i doda siły
życiowej, ale także wpłynie pozytywnie na ogólne
samopoczucie!


 

Energia / Siła życiowa

Sportowcy
z całego świata zaczynają zauważać ten oto produkt. Jest to w
rzeczywistości wspaniałe źródło energii. Badania
dowodzą, że w wyniku utrzymania równowagi hormonalnej, maca
wspiera i pomaga również przywrócić pracę nadnerczy,
produkujących adrenalinę.
Tak więc, jeżeli szukasz
zdrowego i odżywczego produktu w celu zwiększenia energii i
poprawienia odporności, maca jest zdecydowanie najlepszy
rozwiązaniem dla Ciebie!

Korzyści
dla mężczyzn



 

1. Maca działa podobnie jak
afrodyzjak.
2. Powoduje wzrost libido.
3. Dodaje energii i
siły życiowej oraz poprawia odporność.
4. Poprawia potencję
u mężczyzn.
5. Jest pomocna przy depresji.
6. Poprawia
ogólne samopoczucie
7. Powoduje wzrost poziomu DHEA
8.
Pomaga w leczeniu skutków stresu.
9. Zwiększa liczbę
plemników (oligospermia) i liczbę ruchliwych spermatozoidów
oraz wspiera proces produkcji spermatozoidów (spermatogeneza)

10. Poprawia wydolność sportowców.
11. Zapewnia
równowagę hormonalną
12. Zwiększa poziomu testosteronu.

13. Pomaga przy zaburzeniach erekcji.
14. Pomaga przy
bezpłodności
15. Pomaga zwalczać trądzik, będący wynikiem
braku równowagi hormonalnej.




 

Korzyści dla kobiet



 

1. Maca działa podobnie jak afrodyzjak

2. Powoduje wzrost libido.
3. Dodaje energii.
4. Zwiększa
pobudzenie seksualne
5. Jest pomocna przy depresji.
6.
Poprawia ogólne samopoczucie.
7. Pomaga w leczeniu skutków
stresu.
8. Pomaga przezwyciężyć
objawy menopauzy.

9.
Zmniejsza tzw. uderzenia gorąca
10. Może być stosowana w
hormonalnej terapii zastępczej (HTR).
11. Zapewnia równowagę
hormonalną.
12. Poprawia wydolność sportowców.
13.
Jest pomocna przy problemach z PMS.
14. Łagodzi bóle
menstruacyjne
15. Reguluje zaburzenia miesiączkowania
16.
Pomaga zwalczać trądzik, będący wynikiem braku równowagi
hormonalnej.
17. Pomaga w problemach skórnych związanych
z hormonami
18. Zmniejsza poziom stres
19. Zmniejsza niepokój


Historyczne i tradycyjne
wykorzystanie macy

Archeologiczne
dowody dowodzą, że maca została wprowadzona do domów ponad
2000 lat temu przez przodków Inków. Nawet dzisiaj, dla
wielu rdzennych mieszkańców Andów, maca jest nadal
jednym z najważniejszych i najcenniejszych produktów ze
wszystkich towarów.


Korzeń
macy był i jest używany od wieków ze względu na swoje
właściwości odżywcze i ziołowe. Po
zbiorze, korzeń macy był tradycyjnie suszony, a następnie
sproszkowany.
Po sproszkowaniu, był albo jedzony, albo
wsypywany do worków i wymieniany za inne towary. Maca oraz
kakao są bardzo do siebie podobne,
o czym można się przekonać jedząc je razem.
Zarówno
kakao, jak i maca były używane jako pieniądz przez starożytną
ludność.


Niesłabnące
uznanie macy

„Reputacja” macy jako produktu dodającego
siły, poprawiającego odporność oraz zwiększającego libido sięga
prehistorii. Maca, podobnie jak
jagody goji i żeń-szeń jest silnym adaptogenem. Posiada
właściwości, pozwalające na zapewnienie równowagi i
stabilizacji organizmu (układu krążenia, układu nerwowego, układu
mięśniowego, układu limfatycznego, itp.).
Według
najnowszych badań, adaptogeny mają
również pozytywny wpływ na odporność i do tego zwiększają
ogólną witalność organizmu o 10-15%. Adaptogeny poprawiają
również ogólną zdolność adaptacji organizmu do
różnych, trudnych sytuacji i stresu.


Za
czasów
Imperium Inków
legenda głosiła, że wojownicy zjadali macę przed bitwą.
W
ten sposób stawali się silniejsi, ale już po zdobyciu miasta
zabroniono im zjadania macy, aby uchronić kobiety przed nadmiernymi
„impulsami seksualnymi”.

Naukowe
i medyczne właściwości Macy

Suszona maca w proszku zawiera
60% węglowodanów, 9% błonnika i nieco ponad 10% białka.
Posiada wyższą zawartość lipidów (tłuszczów) niż
pozostałe rośliny korzeniowe (2,2%), z których kwas
linolowy, kwas palmitynowy i kwas oleinowy to podstawowe kwasy
tłuszczowe. Maca jest bogata w
wapń, magnez, fosfor, potas, siarkę, żelazo i pierwiastki śladowe,
w tym cynk, jod, miedź, selen, bizmut, mangan i krzem, jak również
witaminy B1, B2, C i E. Maca zawiera
prawie 20 różnych
aminokwasów oraz siedem podstawowych. Maca
jest również bogatym źródłem steroli, w tym
sitosterolu, campestrolu, ergosterolu, brasykasterolu i
ergostadienolu.
Jako roślina korzeniowa, zawiera pięć razy
więcej białka niż ziemniak i cztery razy więcej błonnika.


Badania prowadzone w Peru
pokazują, że maca poprawia pamięć, zwiększa ilość tlenu we
krwi, poprawia funkcję neurotransmiterów i wpływa na wzrost
libido. Jeden z naukowców
prowadzący bieżące badania nad macą - biolog dr Gloria Chacon de
Popivici z Peru sugeruje, że alkaloidy zawarte w macy działają na
oś podwzgórze-przysadka i nadnercza. Sugeruje, że poprzez
aktywację tych gruczołów wydzielania wewnętrznego maca jest
w stanie dostarczyć energii, podnieść witalności i libido.
Inni
badacze wskazują, że wpływ macy jest nieco mniejszy i, że gdy
organizm jest dobrze odżywiony, libido wzrasta a uczucie
przygnębienia zmniejsza się. Wartość
odżywczą macy mogą wyjaśnić niektóre z tych rzekomych
właściwości.


Wpływ
macy na funkcje seksualne został dokładniej zbadany, niż wpływ na
nastrój lub pamięć.
Jedno z badań wykazało, że
maca poprawia płodność u szczurów. Badano również
świnki morskie, barany i krowy. Każde ze zwierząt wykazało
wzmożone pobudzenie seksulane. Na
przykład u baranów, maca znacznie zwiększała ilość
nasienia i liczbę plemników.


Jak
spożywać macę

Dostarczamy macę w postaci suszonego,
surowego, naturalnego korzenia w proszku. Macę
można dodać w ilości jednej łyżki stołowej bądź więcej do
koktajli, herbat, mleka orzechów, kawy lub do każdego innego
napoju.
Maca jest znakomitym dodatkiem do deserów i
słodkich wypieków.

Jak
wcześniej wspomniano, maca wykazuje niezwykły związek z ziarnami
kakao i wszystkimi produktami kakaowymi. Wymieszaj macę ze swoimi
ulubionymi deserami czekoladowymi i doświadcz kulinarnej magii
.


Co więcej, maca może być
dodawana do domowej roboty dżemów, bulionów, deserów
i świeżych soków.


Maca
ma słodki smak. Posiada także
kilka innych walorów smakowych, przypominających inne warzywa
z rodziny krzyżowych, a te z kolei wprowadzają lekko pikantny smak.


Nasza
maca w proszku to idealny emulgator. Może być mieszana z
tłuszczami/olejami i skrobią/cukrem w napojach, deserach i innych.
Na przykład, jeżeli przygotowujemy napój z nektaru z
agawy i ziaren kakao, możemy dodać macę, która idealnie
wkomponuje się w całość i dzięki temu otrzymamy idealnie
przygotowany i smaczny napój. Inny
przykładem może być surowe ciasto owocowe z posypką orzechową,
zawierające figi lub daktyle.
Jeżeli dodamy macę, orzechy i
figi lub daktyle uzyskają dodatkowy, idealny smak.

Czy
można przedawkować?

Tak. Oczywiście. Maca jest silnym
produktem należącym do grupy produktów zdrowej żywności i
powinna być spożywana w odpowiednich ilościach.

Jeśli
naprawdę lubisz macę, spożywaj 1-2 łyżki stołowe dziennie.
Zaleca się tygodniową przerwę w spożywaniu macy po każdym
miesiącu ciągłego stosowania.

Czy występują jakieś
skutki uboczne lub interakcje związane z przedawkowaniem?

 

Badania toksyczności
przeprowadzone w Stanach Zjednoczonych wykazały, że maca nie jest
produktem toksycznym i nie powoduje żadnych farmakologicznych
skutków ubocznych.
W badaniach na zwierzętach
wykazano, że zwierzę spożywające większą ilość macy stawało
się bardziej pobudzone. Pomimo tego, zaleca się spożywanie
produktu w odpowiednich ilościach.

Dziś
maca staje się coraz bardziej popularna w Peru wśród
rodzimej populacji oraz obcokrajowców, a pozytywny jej wpływ
na zdrowie tworzy zapotrzebowanie na rynku w Japonii, Europie i w
Stanach Zjednoczonych. Wzrasta również uprawa macy, co jest
aktywnie promowane przez wielu ekspertów i agencji rządowych.
Maca staje się coraz to ważniejszym produktem wśród zdrowej
żywności i ziół na arenie międzynarodowej.


Nasze
Maca to naturalny produkt posiadający certyfikat.

 

img
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach
img